Това е Халден - най-луксозният затвор в света, който се

...
Това е Халден - най-луксозният затвор в света, който се
Коментари Харесай

Убийци, изнасилвачи и педофили си живеят като царе в този луксозен затвор в Норвегия

Това е Халден - най-луксозният затвор в света, който се намира в Норвегия! Строежът на мястото е на стойност 20 млн. евро. В този затвор обитават над 250 пандизчии. Голяма част от тези хора са убийци, изнасилвачи и педофили.



Всеки пандизчия разполага със лична стая с мини-бар, тв приемник с плосък екран и първокласна баня. На прозорците няма решетки, с цел да може да влиза повече светлина в стаите. Единственото, което припомня на жителите, че са в затвор е 6 метрова стена, чиято по-голяма част е скрита от гъста растителност.



Всеки 15 от стаите разполагат с обща кухня. Тя е оборудвана с всички нужни уреди, както и със самобитна дневна, с комфортни канапета и маси.

В Халден има фитнес, стена за катерене, музикално студио и първокласна библиотека. Коридорите са покрити с марокански плочки, а по стените им са подредени фотографии.

Архитектът на пандиза Нанс Хенрик Хойлунд, споделя че пандизът е планиран по този начин, че да не подбужда пандизчиите към закононарушения след излизането им от него. Той твърди, че най-важното нещо е пандизът да наподобява във допустимо най-голяма степен като света извън и да не подтиква лишените от независимост към нападателни дейности и основаване на спорове.

Ако би трябвало да обобщим статистиките, то те споделят следното: Норвегия е страната с едни от най-ниските равнища на престъпност в света. Само един от 5 пандизчията, се връща зад решетките откакто бъде освободен. И просто информативно, оптималната присъда в Норвегия е 21 години.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР