Това е голяма отговорност и моята работа започва сега. Доверието,

...
Това е голяма отговорност и моята работа започва сега. Доверието,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен беше избрана за председател на ЕК с крехко мнозинство

" Това е огромна отговорност и моята работа стартира в този момент. Доверието, което ми гласувахте, е вярата, която имате в Европа ". Така Урсула фон дер Лайен разяснява полученото утвърждение на евродепутатите да стане първата жена – ръководител на Европейската комисия. Тя си обезпечи нежно болшинство при гласуването - 383 гласа " за " против 327 " срещу " при най-малък предел от 374 гласа. Сега ще поеме новата си роля на 1 ноември.

Фон дер Лайен завоюва социалистите и либералите с проекта си за един по-зелен, по-справедлив и учреден на закона Европейски Съюз. Получаването на поддръжката от двете групи дружно с поддръжката на личната й Европейска национална партия се чака да й даде нужната легитимност, което ще й разреши да се заеме със комплицирани въпроси като търговията, запазването на демокрацията и климатичните промени, написа Reuters. Като началник на Европейската комисия Фон дер Лайен ще бъде отпред на комерсиалните договаряния, икономическите политики и антитръстовите решения по отношение на техгигантите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Нов сътрудник в Брюксел " за Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави своя съдружник Фон дер Лайен. " Радвам се, тъй като един предан европеец ще стане ръководител на Европейската комисия. Макар да изгубвам някогашен министър, спечелвам нов сътрудник в Брюксел ", разяснява Меркел. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск написа в Twitter: " Поздравления, Урсула! Поздравления, Европа! ". Испанският министър председател Педро Санчес съобщи: " Европа би трябвало да върви напред. В това би трябвало да работим дружно, като вземем поради измененията, от които се нуждае общият план ".

Отхвърлянето на кандидатурата на Фон дер Лайен от евродепутатите щеше да провокира политическа рецесия в Европейски Съюз, който така и така е разтърсван от провокации като Brexit, както и щеше да докара до усложнение водачите на Европейски Съюз, които тогава щеше да се наложи да изберат различен претендент в границите на месец. Нейната номинация беше компромис като част от комплицирани сделки сред тях и това разгневи някои евродепутати, които бяха издигнали свои претенденти.

Какво включва програмата й

За да убеди критиците си, Фон дер Лайен показа своята стратегия, включваща климатични ограничения, които надскачат актуалните цели. Освен това тя даде обещание да приключи съюза на финансовите пазари, осигуряващ финансиране на дребните и междинните предприятия, да предприеме една по-стимулираща растежа фискална политика и да подсигурява минимална заплата за европейските служащи. Фон дер Лайен отбрани върховенството на закона, закани се на американските софтуерни колоси за ниските налози, които заплащат в Европа, и сподели, че ще цели преправяне на ограниченията на равнище Европейски Съюз за справяне с имигрантския проблем.

" Който желае да види Европа мощна, растяща и процъфтяваща, ще ме има като разгорещен войник на своя страна. Но който желае Европа да отслаби, раздели и изостави полезностите си, ще ме има за нечовечен конкурент ", разяснява Фон дер Лайен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР