Това е евтин и вреден компонент, който се добавя в

...
Това е евтин и вреден компонент, който се добавя в
Коментари Харесай

Внимание, Дами! Ако Видите Някоя От Тези Съставки В Козметиката, Изхвърлете Я Веднага!

Това е на ниска цена и нездравословен съставен елемент, който се прибавя в козметични и миещи средства, с цел да придобият те пенообразуващи и почистващи свойства. Това вещество може да провокира алергични реакции, инфектиране на очите и кожата, както и пърхут.

2. Формалдехид

Формалдехидът се отнася към канцероените и по тази причина деликатно изучавайте състава на козметичните средства и избирайте тези, в които няма този консервант. Формалдехидът оказва токсично влияние на кожата и нервната система.

3. Алуминиеви соли

Те постоянно влизат в състава на дезодорантите и антиперсирантите. Алуминиевите соли способстват за развиването на рак на гърдата при дамите.

4. Сулфати

Натриевият и амониевият лаурилсулфати са субстанции, които придават пенещи се свойства на козметични и хигиенични средства. Тези субстанции способстват за изсушаване на кожата и раздразнение в очите.

5. Парабени

Парабените са консерванти, които се употребяват за подтискане растежа на микроорганизмите в козметичните средства. Тези субстанции са мощни алергени и способстват за развиването на злокачествени процеси.

6. Диетаноламин (ДЕА) и триетаноламин (ТЕА)

Това са пенообразуващи субстанции, в състава на които влиза амоняк. При продължителното потребление на козметични срества, съдържащи тези субстанции, може да се развие алергия, изсушаване на кожата и косите

7. Пропиленгликол и полиетиленгликол

Това са рискови субстанции, които може да се съдържат в кремове, лосиони и друга течна козметика. Те провокират мощни алергични реации и екземи.

8. Фталати

Фталатите са субстанции, фиксиращи ароматите. Те в обилие се съдържат в парфюмерията, шампоаните, лосионите и антиперспирантите. Фталатите са изключително рискови за деца, бременни и кърмачки.

9. Триклозан

В някои козметични средства може да се съдържа антибактериалното вещество триклозан. Той обаче убива освен нездравословните, само че и потребните бактерии. Освен това развива устойчивост към патогенната миклофлора.

10. Синтeтични оцветители

Повечето синтетични оцветители са маркирани с абревиатурите FD&C и D&C. След тези обозначения следва цветът и номерът. Старайте се да купувате козметика без тези оцветители, защото те са канцерогенни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР