Това е едното твърдение. Другото твърдение малко ми се вижда

...
Това е едното твърдение. Другото твърдение малко ми се вижда
Коментари Харесай

Видели Сме Само Върха На Айсберга! Разследващ Журналист Разплете Октопода На Митьо Очите!

Това е едното изказване. Другото изказване малко ми се вижда смешно - президентът на страната, който получава всеки ден отчети от всички служби, да твърди, че знае кой покровителства Митьо Очите - да излезе да го каже. Това е смешно за един държавен глава. Имам възприятието, че ние още не сме наясно с целия този набор от политици, които са осигурявали поддръжка, а такава поддръжка явно е имало. Тези връзки са единствено, може би, върхът на айсберга ", сподели Ташев.

Според него прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да реагират по-бързо при следствието на групата на Митьо Очите.

" Не знам претекстовете на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, с цел да продължи толкоз дълго следствието на групата на Митьо Очите, може да не са имали задоволително очевидци, не са имали задоволително доказателства, с цел да потвърдят тази група, само че би трябвало да реагират малко по-бързо. След 2016 година, когато стана престрелката в Слънчев бряг с погубен и тежко ранен, мисля, че трябваше по-бързо да се задействат нещата ", добави журналистът.

Той напомни, че след престрелката в Слънчев бряг проверяващи публицисти са открили, че има човек, именуван " следователя на Очите ", който е бил отхвърлен от Висшия правосъден съвет:

" Дали такива хора има от полицията в Несебър, Бургас, Слънчев бряг - въпрос на доказване. Това е работа на прокуратурата, на Министерство на вътрешните работи - да си разчисти редиците. Тази формация към Очите работи от доста години и е напълно обикновено да е пуснала корени. "

По мотив на процедурата по задържането на Димитър Желязков в Турция Ташев разяснява:

" Групата, арестувана с Митьо Очите, още същата вечер ни беше предадена като рискова за националната сигурност на Турция. Това не трябва да се не помни. Един от още незаловените хора е общински консултант от Бургас. Пак виждаме единствено едни дребни парченца от цялата тази голяма формация, която е обвързвана и с политици, и с магистрати, с служители на реда, което, в тази симбиоза, обезпечава работата на тази формация - рекет, изнудване, палежи, събиране на такса " Спокойствие ". Да не забравяме, че дясната ръка на Митьо Очите е общински консултант, втори мандат, от Движение за права и свободи. Така че това за мен е единствено върхът на айсберга. Ако някой се разрови, ще излязат още по-страшни неща. "

Според Ташев прокуратурата би трябвало по най-бързия метод да подготви доказателствата и да ги внесе в съда против всички арестувани.

" Очевидно е, че все още Бенчо Бенчев, както се твърдеше, че го проверяват за пране на пари, не са събрани задоволително доказателства. Разследват го единствено по тази причина, че е скрил Митьо Очите в хотела ", сподели още журналистът.

Днес Бенчев е свикан в следствието, с цел да му бъде повдигнато обвиняване за укривателство на несебърския необут, който беше разгласен за търсене от Интерпол и в този момент се чака екстрадицията му от Турция.

Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР