“Това е едно от най-тежките изпитания, пред които е било

...
“Това е едно от най-тежките изпитания, пред които е било
Коментари Харесай

Перник е едно от най-тежките изпитания за правителството според Боряна Димитрова

“Това е едно от най-тежките тествания, пред които е било изправяно държавното управление в този си мандат. В същото време обстановката е в развиване. Възможно е анализите, които вършим през днешния ден, единствено след 10-15 дни, според от развиването на рецесията, да се окажат неактуални “. Така разяснява пред БНР социологът от “Алфа Рисърч “ Боряна Димитрова по тематиката за безводието в Перник и търсените решения на рецесията.

“Последното изследване е от декември 2019 година Тогава имахме първи сигнали за водната рецесия, само че не е било специфичен предмет на изследване. Нека да кажа, че даже и да няма особено изследване, мисля, че и с просто око се вижда изключителната социална сензитивност по тематиката “, сподели тя.

Димитрова очерта главните измерения на обстановката: “На първо място, това е проблем с извънредно висока социална сензитивност. Всичко, което визира директно живота, здравето и всекидневието на хората има висока сензитивност и тя касае освен Перник, касае към този момент и столичани. Смятам, че и държавното управление си дава сметка за този проблем. Вторият аспект на казуса това са дефицитите - доста сериозните проблеми в управленско-административния потенциал и ръководството на целия този бранш. И третият проблем, който не трябва да подценяваме, това са политическите измерения – импортираният към този момент избор на съмнение от страна на Българска социалистическа партия, който в сегашния миг наподобява с доста по-голяма степен на възможност да не мине, да не докара до рухване на държавното управление “.

На въпрос дали е сподавен гневът на хората със свалянето на настоящ министър, Боряна Димитрова отговори: “Желанието да бъде открит провинен е едно публично очакване при толкоз сериозна рецесия и проблем. Още повече за нещо, което и всеки неспециалист е уверен - че няма по какъв начин за 24 часа да изчезне водата от този язовир. Това са били систематични нарушавания, някакви правила за ръководство на бранша “.

По думите на социоложката с решението, което предлага държавното управление - за създаване на този спомагателен тръбопровод, който да свърже София с Перник - наподобява като че ли има известно усмиряване.

“Но всичко зависи от метода, по който ще проработи това решение “, уточни тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР