"Това е едно от най-неудачните предложения. То е в обратна

...
"Това е едно от най-неудачните предложения. То е в обратна
Коментари Харесай

Васил Велев с мрачна прогноза: Служебният авансов данък ще убие някои предприятия

"Това е едно от най-неудачните оферти. То е в противоположна посока. Във всички страни държавните управления вливат ликвидност в стопанската система. Това предложение е тъкмо противоположното - стопанската система да кредитира страната. Тоест налозите върху облагата би трябвало да се внасят предплатено. Компаниите знаят каква е приблизителната облага и предплатено вършат такива вноски, по-късно в случай че има разлика, тя се доплаща ", съобщи в предаването "Плюс-Минус: Коментарът след новините " ръководителят на АИКБ Васил Велев.

"Сега се вкарва нов ред. На база 2018 година се дефинира предплатената вноска и тя се дължи наложително. Компаниите нямат право да я стопират, даже и да виждат, че отиват на загуба. 50% от облагата през 2018 година, първият налог се внася предплатено ", изясни той.

"Ние помислихме, че е неточност, само че е разказано толкоз в детайли, че няма по какъв начин да е това. Видяхме го през нощта. Отдаваме го на това, че е изключително законодателство. Това се съдържа в предлагането на група народни представители от бюджетната комисия. То е импортирано през вчерашния ден в последния миг. Има и редица положителни оферти ", добави Велев.

"Тези наложителни предплатени вноски върху несъществуваща облага, дружество, което е в загуба, би трябвало да ги заплати за първото полугодие налога си, който е изчислен на база 2018 година. Ако не го заплати дължи 10% рента. В целия свят се постъпва тъкмо противоположното ", сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР