Това е една от най-важните и изключително закъснели реформи. От

...
Това е една от най-важните и изключително закъснели реформи. От
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: България трябва да спре да си затваря очите за съдебната реформа

" Това е една от най-важните и извънредно закъснели промени. От 2009 година по отношение на България има решение по делото " Колеви " на Европейския съд по правата на индивида, в което доста ясно се споделя, че в България липсва ефикасен механизъм за следствие и търсене на наказателна отговорност на основния прокурор, тематика, сложена от разнообразни други формати. Мисля, че България към този момент би трябвало да спре да си затваря очите и да реши този въпрос. Очакваме на 8 февруари решението на Конституционния съд във връзка настояването за тълкуването на Конституцията дали министърът на правораздаването може да желае предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. Ще се срещнем с претекстовете на Конституционен съд и, в случай че са нужни законодателни начинания за изясняване на нормите, било то на конституционно, било то на законодателно равнище, ще ги сложим на вниманието на народните представители да се разискват ", това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова. Тя взе присъединяване във възпоменателните събития в Белене във връзка 1 февруари - денят, в който се уважава паметта на жертвите на комунизма у нас.
Министърът на правораздаването удостовери, че се разисква Висш съдебен съвет да премине от непрекъснато настоящ в непостоянно настоящ:

" Да, това е един от разновидностите, който се разисква. До какво решение ще се стигне, ще забележим откакто проведем необятна полемика с всички ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР