"Това е една от мерките, които биха могли да се

...
"Това е една от мерките, които биха могли да се
Коментари Харесай

МОН готви сериозни промени в училищата! Край на вторите смени и...

"Това е една от ограниченията, които биха могли да се вземат в едно учебно заведение, предвид на това учениците да се прибират в по-ранен час тогава, когато има и повече хора на пътя, когато не са толкоз изморени, с цел да може да се грижим за живота и здравето на нашите възпитаници ".Това сподели заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова в "Сутрешния блок " на Българска национална телевизия.
Сред предлаганите ограничения за сигурността на децата по пътищата е въвеждането на светлоотразителни детайли като част от облеклото им, осведомителни табла и в час на класа да се приказва по тематиката, сподели още тя.

"В случая не приказваме за наложителен детайл, тъй като би трябвало да има условия. Вие знаете, че приказваме и за едносменен режим, само че това също би трябвало да бъде реалистично във времето ", изясни още зам.-министърът на образованието.

Просветното ведомство разисква концепцията да няма образователни часове след 18:30 ч поради сигурността на децата. Екип на "По света и у нас " ревизира имат ли гот...

Обикновено това са учениците, които имат седми час, разясни заместник-министърът.

Таня Михайлова: Идеята е да стартират по-рано, с цел да може да се завърши в 6 и половина. Но това значи, че би трябвало да има и класни стаи, и опция.

В три области всички учебни заведения са на едносменен режим. Това са Смолян, Габрово и Силистра, добави тя.

Срокът за въвеждането на едносменен режим беше продължен до 2029 година поради неналичието на задоволително учебна материална база.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР