Това е една неравна битка, която се печели от министъра

...
Това е една неравна битка, която се печели от министъра
Коментари Харесай

Ексздравен министър: Битката между Ананиев и Плочев е неравна

Това е една неравна борба, която се печели от министъра на опазването на здравето.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по bTV някогашният здравен министър Таня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 година в София. Завършва Медицинския... към профила.

Изказването й е във връзка абсурда сред министъра за опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила и шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

„ Защото министърът на опазването на здравето е този, който дава отговор за опазването на здравето като цяло “, счита тя.

По думите й свадите в опазването на здравето от този вид са по-скоро традиция, в сравнение с някакво изключение. В случая повече се преекспонира и ускори този спор, уточни Таня Андреева.

„ Министърът е този, който с изключение на за законодателството, би трябвало да се грижи и за това целите по стратегия, заложени от съответния кабинет, да бъдат изпълнявани “, счита тя.

Таня Андреева изясни, че над шефа е Надзорният съвет на Касата. Най-често предстедателят на този съвет е един от зам.-министрите на опазването на здравето. Така страната вкарва своя сериозен кадрови запас, с цел да може да управлява посредством Надзорния съвет Касата.

Най-големият запас в здравеопазнавето се управлява от НЗОК, счита бившят министър.

От друга страна оставката е персонален избор, а проф. Плочев може по своя самодейност да осведоми за нещо Народното събрание, счита още специалистът.

„ Но не може да приканва в писмо да се актуализира бюджетът на касата “, добави Андреева.

По думите й това, че имаме една каса, ни пречи. А когато има повече каси, те се състезават за доверието на пациентите и на лечебните заведения, с които ще работят. Сега структурата работи като инструмент за отбрана на ползи.

„ Монополите нищо хубаво не раждат “, счита още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР