Това е една история за неочаквана, смазваща и много ненавременна

...
Това е една история за неочаквана, смазваща и много ненавременна
Коментари Харесай

Съкрушена майка разказа какво е... да надживееш детето си

Това е една история за непредвидена, смазваща и доста ненавременна гибел – гибелта на Бистра - преди малко дала живот на първородното си дете, без да може даже да го види. История за една майка, надживяла щерка си и един наследник, който в никакъв случай няма да види майка си. Разказ за едно бебе, чийто живот едвам е почнал, и за една жена, чийто живот, едвам почнал, е прекършен – от болест или от лекарска неточност – това занапред ще би трябвало да обясни прокуратурата, съобщи Нова тв.

“Болката на майката на Бистра е голяма и подозренията й, че гибелта на щерка й не е случай, а брутална поредност от лекарски неточности, не й дава покой. Въпросът дали пострадалите и техните близки би трябвало да се бъркат в работата на дипломирани лекари постоянно се повдига в сходни обстановки. В такива случаи нерядко се стига и до физическа разпра от страна на околните. Осъдените за лекарска неточност медици пък се броят на пръстите на едната ви ръка. Кой е прав – лекарите или околните - ще каже прокуратурата ”, размишлява Елена Чопакова върху историята, която споделя.

“Тази история е за поука на всички – на бременните да бъдат виновни и настоятелни, когато става дума за здравето им. На лекарите – да бъдат деликатни в работата и отношението си към пациентите и техните близки, както и на всички, които мълчат вместо да приказват – тъй като мълчанието постоянно наподобява съмнително, когато има толкоз доста въпроси. Въпроси на живот и гибел. Буквално. И една молба, не съвет, а молба от нас – скъпи лекари, всички поверяваме живота и здравето си, както и тези на своите близки на вас, за което ви изискуем почитание и благодарност. Но... когато ни съобщавате за гибелта на обичани от нас хора, не го правете от телефона на покойника. Благодарим ви авансово. ” Това споделя Елена Чопакова за историята, която показва. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР