Това е една голяма трагедия – да си отиде едно

...
Това е една голяма трагедия – да си отиде едно
Коментари Харесай

За убитото от токов удар от шахта момче виновният може да влезе в затвора за 4-5 години

Това е една огромна покруса – да си отиде едно българче по подобен метод. Обвинението по член 123, каквато е работната версия на прокуратурата, се потвърждава много мъчно. Това съобщи юрист Димитър Марковски.
По думите му, умерено може да има дейно наказване влизане в пандиза за 4-5 години.
Това е юридическо уравнение, виновни във всички случаи има, тъй като прокарването на този кабел е обвързвано с редица законови и подзаконови актове, безапелационен беше той. „ Няма по какъв начин този кабел ей по този начин, отникъде, да стои в една шахта ”, акцентира Марковски.
По думите на юриста, достъпът до такава шахта с проводници е строго стеснен. Много елементарно е да бъде казано от ЧЕЗ, че това не е тяхна отговорност – и е по този начин, и не е по този начин. Шахтите са част от енергопреносната мрежа, а тя частично е благосъстоятелност на ЕРП-то, уточни Марковски. За него (а и за всеки мислещ човек) е скандално един кабел да минава по този метод по железна ограда.
Трябва да се търси наказателна отговорност, а освен административна, безапелационен беше Марковски. Той подсети за случай в Копривлен с паднал проводник върху ограда на учебно заведение, който върви 6-та година, откакто е стигнал до трета инстанция и е върнат на по-долна инстанция след първични оневинителни присъди.
Междувременно от „ Демократична България ” (от тази политическа групировка е кметът на регион „ Триадица ” Димитър Божилов) разгласиха позиция за случилото се. Тя касае особено уличните шахти и има 2 претенции към столичния кмет Йорданка Фандъкова:
 Протестно бдение със свещи поради гибелта на 16-годишия желае оставката на Фандъкова Протестно бдение със свещи поради гибелта на 16-годишия желае оставката на Фандъкова
Протестно бдение със свещи под наслов „ Безхаберието убива ” се организира пред Столичната община, съобщи БНР. Гражданското не...
1. Публичен указател на шахтите в София, където те да бъдат разказани с адрес, геокоординати, ясно посочен притежател, както и дата на последната осъществена проверка;
2. Публичен указател на преместваемите търговски обекти, съдържащ информация за периода на отдаване и техния наемател/ползвател и предопределение.

Какви са заключенията за случая до момента,!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР