Това е един социален, разхитителен бюджет на правителството “като за

...
Това е един социален, разхитителен бюджет на правителството “като за
Коментари Харесай

Николай Василев: Чувствам се предаден като икономист с този бюджет

Това е един обществен, разточителен бюджет на държавното управление “като за последно ” и няма нищо общо с ковид ограниченията. С този бюджет в края на третия кабинет това ръководство се трансформира в най-популисткото ръководство. Така вършат хората, които нямат желание да ръководят повече и желаят да оставят празна хазна.
Това съобщи пред bTV икономистът Николай Василев.

Той остро разкритикува бюджета за 2021 година, чиито цели станаха ясни през вчерашния ден. По думите му милиарди се изсипват за браншове, които не са потърпевши от рецесията, обвързвана с COVID-19.

“Големите милиарди отиват за хора и браншове, които нямат нищо общо с рецесията. Някой да подвига заплатите и пенсиите с големи проценти в години на криза значи липса на отговорност и визия защо става дума. 300 милиона наподобяват като 0 на фона на тези милиарди”, уточни Василев.

По думите му се раздават милиарди, които не са покрити с доходи. Това ще смъкна кредитния рейтинг на страната ни и ще унищожи доверието в икономическата политика.

“Ако следващата година се окаже, че тези безумни разходи стопанската система порасне с 10%, ще кажа, че не съм бил прав. Това за мен е антимодел ", счита икономистът.

" Държавата в години на криза, стопанската система понижава, бизнеса губи пари, в това време се вземат пари назаем, с цел да се изхарчат авансово преди изборите. Това не работи по този начин, както те си го показват. Ще оставят идващия кабинет без никакви благоприятни условия да маневрират. Този бюджет е единствено избирателен. Не виждам нищо здравно в него ", безапелационен беше Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР