Това е един огромен проблем, който от първия ден на

...
Това е един огромен проблем, който от първия ден на
Коментари Харесай

Главсекът на МВР чака следващия парламент да ограничи джигитите

" Това е един голям проблем, който от първия ден на служебното държавно управление е на вниманието на министерството. Полагат се големи старания за изкривяване на наклонността с пътната сигурност. Бяха изнесени в допълнение 8000 чиновници, които да работят по линията на пътната сигурност и се експлоатират непрекъснато ", това съобщи пред Българска национална телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

По думите му от началото на август има открити 1400 водачи, които са хванати с алкохол, над 700 под въздействието на опиати и над 1000 без брошура.

" Това, което вършим по отношение на тези водачи, е разпореденото от закона. Дерегистрират се колите. За жал, нормативната рамка не подсигурява, че когато се хване един подобен дрогиран или пийнал лидер, той няма да седне отново зад кормилото ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" В идващия парламент ще се внесат по рестриктивни промени ", акцентира той.

И посочи, че става въпрос за повишение на наказванията или ПТП след приложимост на алкохол и опиати - да има ефикасна присъда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР