Това е един абсурден сюжет. Една държава решава, сваля си

...
Това е един абсурден сюжет. Една държава решава, сваля си
Коментари Харесай

Ивайло Калфин за отклонения самолет от Беларус: Това е държавен тероризъм

Това е един неуместен сюжет. Една страна взема решение, смъква си един пътнически аероплан на своя територия, взима си от вътрешната страна който й би трябвало и по-късно го пуска. Така някогашният вътрешен министър Ивайло Калфин разяснява по Българска национална телевизия отклоняването на пътнически аероплан в Минск.

Това в действителност е един държавен тероризъм, неуместно е и реакцията на интернационалната общественост е безусловно закономерна, безапелационен е Калфин.

Според него, фрагментите със арестувания публицист, който е бил на борда на самолета, припомнят на практиката с проявление на видеа, която се употребява при отвличания на хора.

И всичко това, тъй като този 26-годишен мъж има уебсайт, който е показвал митингите в Беларус, добави Калфин.

Правителството на Беларус доста грубо мачка всеки, който си разреши да изрази някаква форма на митинг. Това натрупа напрежение, което рано или късно ще избухне, счита Калфин.

Според него е явно, че Александър Лукашенко има поддръжката на Русия.

Не е ясно за какво след задържането на журналиста и приятелката му, трима съветски жители са си тръгнали, очевидно те са били негов конвой на самолета, добави Калфин.

Той разяснява и обстановката с ръководителите на службите у нас след първичния им отпуск при промяната на държавното управление, а по-късно отхвърли на служебния министър председател да се срещне с тях.

Виждаме, че службите влизат в някакъв спор с формалните институции. Това не е добре. Някакси, би трябвало да седнат, да си изчистят претенциите един към различен, тъй като тези служби би трябвало да работят добре, без значение кой е на власт, безапелационен е Калфин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР