Това е духовният наследник на Lotus Carlton – един от

...
Това е духовният наследник на Lotus Carlton – един от
Коментари Харесай

Лотус Емея идва с 4 врати и 905 коня

Това е духовният правоприемник на Lotus Carlton – един от най-хубавите супер седани в историята.

Emeya е напълно нов Grand Touring EV с четири врати От 0 до 100 км в час за по-малко от 2,8 секунди До 905 конски сили Производството стартира през 2024 година

Lotus показа това, което считаме за втория в историята си хипер GT с четири порти. Този път той е напълно електрически и се базира на платформа, напълно проектирана и създадена от английската марка. Въпреки че не е упоменато в прессъобщението, новият Emeya може да се смята за нравствен правоприемник на Lotus Carlton, първият автомобил с четири порти, който компанията направи.

Според Lotus емблемата Emeya е определена, с цел да въплъщава „ упоритостта и отдадеността “, които има за този нов автомобил. Думата няма тъкмо определение, само че е известно име в някои елементи на света, където значи мощ, деловитост, упоритост, триумф, ентусиазъм и дисциплинираност. Дава се на деца, чиито родители се надяват те да трансформират света, което е голямо задължение за едно дете. И кола.

За благополучие, Emeya е авангардна машина, която би трябвало да помогне на Lotus да реализира задачата си да се трансформира в световна performance марка до 2028 година До напълно скоро името Lotus беше синоним на възвишени, само че неприятно конструирани нишови спортни коли за хора, които смятаха, че Porsche 911 е прекомерно цивилизовано.

Ще стартираме с дизайна, защото няма доста за казване. Lotus има ново дизайнерско ДНК, а Emeya се вписва компактно под Eletre, с който споделя голям брой стилистични детайли. Харесват ни чувствените извивки, скритите дръжки на вратите и по какъв начин черният покрив контрастира с острия борд на С-колоната. Задната част и нейната изпъната LED светлинна лента също са красиви. В derriere-а откриваме намек за Bugatti Chiron.

Многобройните дейни аеродинамични детайли, които се крият по каросерията, са надалеч по-интересни. Отпред Emeya има дейна радиаторна решетка и air dam. Той подобрява стабилността при висока скорост, до момента в който решетката прави автомобила по-аеродинамичен, когато е отворена, и може също по този начин да охлажда спирачките и батериите.

В задната част се намират деен дифузьор и спойлер, които подкрепят ръководството и стабилността. Спойлерът е красиво вграден, с цел да не скапва линиите на автомобила, само че може да сътвори до 250 кг притискаща мощ.

Отдолу Emeya е оборудвана с електронно следено въздушно окачване, което може да усеща пътя и да прави корекции повече от 1000 пъти в секунда. По отношение на дистанцията на шофиране Lotus споделя, че пробегът на Emeya се чака да бъде почти същият като този на Eletre. Това значи почти 489 – 595 км.

Той ще употребява и същата двумоторна система за пълноценно задвижване на всички колела. Най-умерената едностепенна настройка създава 603 к.с. и 710 Нм въртящ миг, до момента в който високопроизводителната двустепенна версия реализира много приличните 905 к.с. и 984 Нм въртящ миг.

Сега живеем в свят, в който съществуват моделите S Plaid и Lucid Air Sapphire, тъй че подозираме, че Lotus ще обезпечи най-конкурентната трансформация, която може.

Що се отнася до най-важния аспект на всеки Lotus – тежестта, автомобилният производител не показа тази информация, което е разочароващо, като се има поради “обсесията ” на неговия създател на тази тематика.

За благополучие, данните за продуктивността са доста близки до тези на имиджа, който желае да поддържа Lotus. Заявеното време от 0 до 100 км в час е под 2,8 секунди, само че Lotus бърза да означи, че по-впечатляващо е времето от 80 до 130 км в час, което е под 2 секунди. Твърди се, че оптималната скорост е над 250 км/ч.

Lotus също по този начин споделя, че моделът с висока мощ ще има спортна спирачна система, доста нужна при тежък електромобил. Интересно е, че Emeya има малко по-малък акумулаторен пакет
(102 кВтч) спрямо Eletre (112 кВтч). Батерия с подобен размер към момента е много огромна за седан, само че е на равнището на Model S Plaid със 100 kWh.

Когато е обвързван към зарядно устройство за непрекъснат ток с мощ 350 kW, Емея може да добави 150 км пробег за пет минути. Зареждането от 10 до 80% лишава към 18 минути, което е най-близо до съвършенството в света на електрическите автомобили. Това е задоволително дълго време, с цел да може фамилията да си вземе отмора в тоалетната и да изтегне отеклите си крайници.

Подобно на обновената Tesla Model 3, Lotus е заложил на забележителна информационно-развлекателна система с пейзаж. Информационно-развлекателната система е обвързвана с отличената с награди 3D съраунд-звукова система на KEF с интегрирано шумопотискане.

Сензори отвън автомобила засичат търкалянето на гумите и окачването и заложени логаритми генерират антифазни акустични сигнали, с цел да обезвреждат външния звук.

Както може да се чака от един съвременен електрически автомобил, материалите в интериора също са екологични. Lotus не е минал към цялостен веган като Volvo, защото кожата Nappa към момента играе забележителна роля във вътрешността. Въглеродните нишки също са явни.

Lotus е направил нов първокласен материал от модифицирани памучни останки от стилната промишленост. Тези нови влакна понижават въглеродния отпечатък на автомобила и, както Lotus бърза да подчертае, икономисват тегло.

Ако произвеждате електрически автомобил, приемате цялата помощ, която можете да получите. Може би Lotus би трябвало да вземе уроци от сънародника си Caterham за това по какъв начин да създаде същински лек състезателен електрически автомобил.

Най-доброто място е от страната на лидера. Lotus твърди, че Emeya е екипиран с интелигентни и усъвършенствани функционалности, които вършат шофирането по-безопасно и по-забавно. 55-инчовият head-up екран с добавена действителност дава информация в действително време като навигация, данни от системите за сигурност, предизвестия за трудности и помощник за мъртвата зона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР