Това е добър начин да се подобри репутацията на Вашингтон,

...
Това е добър начин да се подобри репутацията на Вашингтон,
Коментари Харесай

В САЩ замислиха шоу, наречено Ядрено урегулиране

Това е добър метод да се усъвършенства репутацията на Вашингтон, считат основателите на проекта.

От години, в случай че не и от десетилетия, нуклеарните специалисти не се умориха да насочат предизвестия за идната крах на контрола върху оръжията, написа Foreign Affairs. Когато Съединени американски щати се отдръпнаха от американско-руския контракт за противоракетна защита през 2002 година, нуклеарният анализатор Павел Подвиг сподели, че " краят на контрола върху стратегическите оръжия " наподобява близо. Вашингтон се отдръпна от Договора за нуклеарните сили със междинен обхват през 2019 година и от Договора за намерено небе през 2020 година

През 2023 година Русия спря двустранния Нов СТАРТ и вследствие на това Съединени американски щати и Западът като цяло получиха цялостен куп проблеми в региона на контрола над въоръженията. Като цяло Foreign Affairs /FA/ признава, че Съединени американски щати се нуждаят от надзор над въоръженията единствено до степента, в която той им е потребен.

В този случай ограничението на нуклеарните оръжия може да стане основа за доближаване със Съединени американски щати на редица страни и повишение на моралния престиж на Вашингтон.

На първо място, съгласно FA, петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да подпишат рестриктивните мерки: Китай, Франция, Русия, Англия и Съединени американски щати.

Ограниченията би трябвало да включват известяван за тестови изстрелвания на ракети, би било хубаво да се вземат поради и изкуственият разсъдък с кибер - оръжията.

Целият този развой, несъмнено, би трябвало да се реализира „ под американско управление “. Защото, считат създателите, такива страни като Бразилия, Индия или Южна Африка „ могат безмълвно да приветстват виновната американска позиция във връзка с световната непоклатимост “. Страните от Глобалния Юг, счита FA, биха оценили доста да имат действителна роля и думата в програмата за надзор на оръжията.

Крайно значимо е да се съберат допустимо най-вече страни - поддръжници от световния Юг, признава Foreign Affairs. Защо по този начин внезапно? Дали съвестта им ненадейно се е пробудила? Разбира се, че не. „

В предишното Вашингтон от време на време е принуждавал другите да следват избрани правила, до момента в който е правил изключения за себе си. В многополюсен международен ред този метод няма да работи “, написа Foreign Affairs.

Всъщност наподобява по-лесно е да се изброят случаите, когато Съединени американски щати играят по разпоредбите като всички останали, без да се пробват да основават специфични условия за себе си. А в един многополюсен свят сходни трикове в действителност няма да работят:

Съединените щати към този момент не са единствените, които разполагат със силата, парите и ресурсите. Като даде късмет на световния Юг да взе участие равностойно в процеса на нуклеарен надзор, FA има вяра, че „ Вашингтон може да убеди тези страни, че този път е съществено “.

Сто пъти сме ви мамили, само че този път сигурно всичко ще бъде почтено. Ето по какъв начин FA вижда разговора на Вашингтон със света. Освен петте членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Г-20 също би трябвало да вземат участие в нуклеарните въпроси, счита Foreign Affairs.

Дори и да е мъчно да се съгласуват позициите с Русия и Китай, „ привличането на допустимо най-вече страни към програмата въпреки всичко би помогнало да се забави ерозията на световната непоклатимост и би могло да завоюва по този начин нужния заем на доверие на Съединени американски щати по целия свят “.

Как да опишем всичко нагоре с елементарни думи? Съединените щати ненадейно осъзнаха, че общият нуклеарен капацитет на техните съперници надвишава личния им, че няма да е допустимо да разоръжат Русия и Китай с един удар, както и обстоятелството, че броят на поредицата процеси в международната стопанска система, финанси и геополитика, които не се управляват от Вашингтон непрестанно пораства.

И защото към този момент не е допустимо да се диктува от позицията и правото на мощния, значи е време да се надене усмихната маска на лицето на крокодила и да призовем всички „ да живеят заслужено “. Този път, в действителност почтено, сигурно.

Колко реален е този план? Слабо реален. Защото декларираната от него цел е да популяризира Съединените щати като международен водач. Списъкът на тези, които Foreign Affairs изброява като почтени за присъединяване в разискването на нуклеарния въпрос, не включва Израел, Пакистан или КНДР. Това е най-очевидният образец, тъй като Южна Корея и Япония желаят от Съединени американски щати нуклеарни оръжия. И даже Украйна желае.

Американските нуклеарни оръжия са разпръснати из цяла Европа, в страни, които са свързани със Съединени американски щати посредством васални връзки. Този конгломерат се назовава НАТО и би било рационално да се вземат поради опциите му като цяло, а не фрагментарно и разчитайки на правни празноти.

Колкото по-зле са Съединените щати, толкоз по-силни ще бъдат виковете " дайте да живеем заедно ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР