Това е диагнозата, която споходи рейтинга на управляващата партия през

...
Това е диагнозата, която споходи рейтинга на управляващата партия през
Коментари Харесай

ИзЧЕЗване

Това е диагнозата, която споходи рейтинга на ръководещата партия през последния месец. 1991 читатели на Факти се включиха в анкетата "За кого ще гласувате, в случай че през днешния ден има парламентарни избори? ".

26% са дали желанията си за Българска социалистическа партия - с три пункта повече от допитването ни при започване на февруари.

ГЕРБ губи 4% единствено за месец и от 21% при предната ни анкета, вотът за партията на Борисов се свива до 17%. Спиралата от кавги, в която се вкараха ръководещите припомня ориста на жертва на квартални лихвари - връщаш един заем, само че с цената на нов и кошмарът продължава. Както вярно означи триото обединени патриоти - единствено ние можем да се свалим. Това е по този начин, а казусът на обединението е, че сходен процес става все по-вероятен.

Като отворихме дума за патриотите, техният рейтинг също е понижен за месец, въпреки и единствено с 1% - от 7% през февруари, към този момент е 6%. Нямаше по какъв начин те да не споделят наклонността на огромния сътрудник, без значение от по-малките вреди.

Партията на Марешки мина сред капките и даже съумя да усъвършенства резултата си - от 2% поддръжка, към този момент е с 3%.

При Движение за права и свободи е належащо знамение, с цел да настъпи някаква трагична смяна в поддръжката им. Такова нямаше и цифровото изражение на утвърждението им си остана 2%.

Няма смяна и при каузи на тези, които декларират, че ще гласоподават за различен - 20%.

А с 1% е пораснала групата на читателите, които твърдо са декларирали желанието си, че няма да гласоподават - от 25 на 26%.

И в случай че обяснението за срутва в индикаторите на ГЕРБ предния месец бе Истанбулската спогодба, отвън подозрение е, че в този момент това са баталиите към ЧЕЗ, отприщени след появяването в общественото пространство на госпожа Гинка Върбакова. И по-конкретно непоследователните, неуместни и взаимоизключващи се дейности на премиера и доближените му по проблема с енергодружеството. От свъсеното "защо единствено ЧЕЗ, дайте да национализираме всичко " в първите часове на абсурда, незабелязано титуловалата се като същинска десница ГЕРБ потегли към същинска национализация. Пък в случай че било късно за договорка с чехите, можело да купим компанията на Върбакова, заедно с ЧЕЗ. Пей сърце.

Министър Петкова пък, която подаде оставка като честен акт, тъй като познавала Гинка от 20 години, се завръща свенливо на поста си, откакто се разбра, че ще въртим публично вземане-даване с Върбакова. Твърде доста морални актове му изсипаха на главата на народа в съкратени периоди. Та Делян Добрев ли не беше, та Димитър Главчев ли, та енергийният министър ли. Морал на бучки.

Управляващите обществено демонстрираха и несъгласията си по проблема ЧЕЗ. Докато патриотите приветстваха последната концепция на Борисов за откупуване на сдружението, финансовият министър Горанов намерено съобщи, че счита това за неверна стъпка. Разбира се, щял да се съобрази с волята на...ясно чия.

Всички тези елементи, които напълно не са маловажни, стигат до съзнанието на народа и той си прави изводите.И за смут на някои, постоянно сменя благосклонностите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР