Това е действително денят на свободата, велика дата в българската

...
Това е действително денят на свободата, велика дата в българската
Коментари Харесай

Близнашки: Едни и същи хора искат да сменят националния празник

" Това е фактически денят на свободата, велика дата в българската история. Хората, които провокират диспути за промяна на датата на Националния празник, са едни и същи - това са деца на номенклатурата, които бленуват да получат своите 15 минути публично внимание. Трети март е една неповторима дата. Това е възкресението на българската страна ", разяснява конституционалистът и някогашен длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки в " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че Националният празник би трябвало да сплотява народа.

" Не би трябвало да се употребяват националните празници за партийна агитация и пропаганда. Това е следващата демонстрация на народен нихилизъм. Когато не уважаваш личния си народен празник, по какъв начин искаш другите да те почитат?! Правителството трябваше да си даде сметка какво е действителното състояние на нещата ", посочи проф. Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

Конституционалистът съобщи, че българският народ е надълбоко разграничен.

" Онзи размахан пестник ще разделя нацията доста дълго време. Това няма да отмине. След като си разделял нацията в продължение на няколко години, не може да очакваш да срещнеш съпричастност за обединяване. Нужни са огромни старания. Трябва да се възвърне националното единение ", обърна внимание той.

Проф. Близнашки изясни, че сега всички партии се показват най-големите поддръжници на НАТО, само че е вярна позицията да се порицае войната. Той сподели още, че войните не се водят поради полезности, а поради ползи.

Конституционалистът разясни, че би трябвало да си дадем сметка, че това, което се случва, ще има дълготрайни последствия за устройството на интернационалните връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР