Това е ден, в който свеждаме глава пред делото на

...
Това е ден, в който свеждаме глава пред делото на
Коментари Харесай

Радев и Петков заедно на честването на Гоце Делчев в Благоевград

Това е ден, в който свеждаме глава пред делото на този популярен бунтовник. Той е част от историята на България и Благоевград. Той е Апостолът на свободата за македонските, само че и за тракийските българи. Живеем във времена,които непрекъснато ни слагат на тествания. Но неговият образец ни демонстрираха по какъв начин да се оповаваме на вярата и вярата.Трябва да търсим това,което ни сплотява, а не това, което ни разединява. Нека помним, дано знаем, дано бъдем почтени наследници на Гоце”, съобщи в словото си кметът на Благоевград Илко Стоянов.

„ Събрали сме се с цел да честваме рождението на един от най-големите революционери. Историята - доста хора споделят, че би трябвало да се чете, че би трябвало да се знае, само че и да не се не помни. Не би трябвало да забравяме че Гоце Делчев е знак на свободата”, уточни от своя страна министър председателят Кирил Петков, представен от НТВ.

„ В историческата памет на нашия народ има събития, които постоянно ще ни изпълват с национална горделивост. Има персони, които още приживе се трансфораха в митове. Българи, с непреклонна воля, родолюбие и безрезервност, чийто живот и дело не се побират в граници и епохи”, съобщи Румен Радев.

„ Само месеци след Възкресението си през 1878 година свободна България беше разпокъсана, а Македония и Тракия още веднъж хвърлени под иго. Но Берлинският конгрес не съумя да изгаси нито вярата на македонските и тракийските българи в личните сили да отстояват правото си на заслужен живот, нито вярата за независимост, тъй като имаше хора, имаше революционери като Гоце Делчев”, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР