Това е държавно спонсориран расизъм, в България вицепремиерите станаха много

...
Това е държавно спонсориран расизъм, в България вицепремиерите станаха много
Коментари Харесай

Райко Живков: Вицепремиерите в България станаха много нагли

Това е държавно спонсориран расизъм, в България вицепремиерите станаха доста нагли. Ние се предоверяваме на институциите, не взимаме нещата в свои ръце. Това съобщи в "Офанзива с Любо Огнянов " Райко Живков, общински консултант от Евророма в Община Пазарджик във връзка побоя над командос във Войводиново от двата братя роми.

"Съжалявам, че употребявате клишета, тъй като аз и хората които познавам, няма такива филми, където пребивавам - къде се е чуло и живяло някой да заплаща на различен тока или водата. Г-н Огнянов, това за противозаконните къщи и Евророма са го предложили, с цел да се промени закона. Така ще влязат и пари в хазната. Аз съм общински консултант 4 мандата, разговарял съм с кметовете - кварталите се пукат по шевовете. Знаете ли какво ми дават отговор: "Ще ме убият, в случай че увелича циганската махала ", сподели още Райко Живков. "

"Как по този начин за един ден страната употребява целия си инструментариум, с цел да накаже едни почтени хора, знаете ли предисторията във Войводиново? Командосът, който е респектирал безусловно всички във Войводиново - и българи, и роми, е бил пийнал, карал е бързо. Той за какво е слязъл? Не си ли задавате още един въпрос - за какво когато в страната потегля нещо да се усилва, внезапно изниква някакъв цигански проблем? ", допусна Райко Живков.

"Няма термин "циганско закононарушение ", има термин "престъпление ". Злобата на българите е водеща - постоянно съм се чудил от кое място извира омразата към нас и не мога да си отговоря. Обяснете ми какво ще вършат в този момент тези хора, чиито къщи са бутнати в този момент през зимата ", запита той.

"Формулата у нас е опорочена, дистанцията сред нас в България се усилва, не желая децата и внуците ми да плачат, когато отново не ги пускат на плажа, тъй като са мургави. Ромският проблем се задълбочава от замитането му под масата ", натърти Райко Живков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР