Това е дар, който трябва да пазите. А колко удивителен

...
Това е дар, който трябва да пазите. А колко удивителен
Коментари Харесай

Доказано! Ето защо сестрата в живота ни е истински подарък от съдбата

 брат и сестра

Това е подарък, който би трябвало да пазите. А какъв брой изумителен е той ще осъзнаете след доста години. Може би когато самите вие отгледате дъщери и синове. И историята се повтори…

Сестрата може да бъде „ бодил в петата “. Тези, които я имат, зная защо приказвам. Понякога сестрата може пъклен да ви нервира и ядосва, а може и да бъде най-любящото създание.

Понякога със сестра ви сте смъртнни врагове, а след 10 минути към този момент сте най-хубави другари.

Нашите братя и сестри са хората, с които прекарваме огромна част от живота си. И въпреки връзките сред тях да не са постоянно идеални, като на корици на гламурни списания, наличието им въздейства доста положително в живота.

Научни проучвания са удостоверили, че да имаш сестра е същински подарък от ориста. Това доста облекчава живота и оказва помощ да развиете доста потребни привички. Ето 5 аргументи за какво да имаш сестра е изумително и доста потребни:

1. Сестринската обич укрепва психическото здраве

Например тя оказва помощ за подсилване на самочувствието ви. Вие се чувствате по-добър, по-увечерен, тъй като имате сестра.

Сестрите, по предписание, са склонни да постъпват с братята и сестрите си по майчински. Независимо от възрастта. Това важи както към по-голям брат, по този начин и към новородена сестричка.

Тази „ майчинска “ грижа е присъща за всички девойки и дами. Тя дава на другия овек възприятието, че го обичат, ценят и пазят. Сестрите в действителност оказват помощ за психическото здраве на своите братя и сестри. Те са стожери на фамилията, сплотяват всички към себе си, даже когато родителите ги няма. Запазват душевната топлона и възприятието за роднинство.

2. Сестринските връзки ни вършат по-състрадателни

Присъствието на сестри в живота прави човек по-добър и сензитивен. Все отново са им присъщи такива черти на обществено държание като мъдрост в приемнето на обстановки и решаването на проблеми, внимателност, откровеност.

Те въздействат на другите членове на фамилията не по-малко от родителите. Те разделят и успокояват биещиет се, сдобряват ги, учат ги да простят и да дружат. Сестрите схващат, че когато няма единодушие и единение – връзките са в заплаха.

3. Сестрата учи по какъв начин да позволяваме спорове

На първо място, сестрата е занаятчия в разрешаването на спорове. Тя го прави благодарение на емпатията, която оказва помощ за схващане на другия човек, неговите искания, обиди и прочие.

Сестрата припомня, че на първо място би трябвало да се огледа обстановката през очите на другия човек и едвам по-късно да се вършат заключения, да се споделя нещо или да се взима дефинитивно решение.

Сестрата ви учи да поддържате връзка с членовете на фамилията и го прави толкоз ловко и безапелационно, че няма да ви е мъчно да приложите това познание отвън фамилията и с други хора.

4. Сестрата образова в изкуството на връзка

За момичето сестрата е голям плюс, само че още по-голям е за братя, които имат щастието да изрснат със сестра. Те имат късмет да постигнт същинско майсторство в връзката, тъй като методите на връзка на мъжете и дамите значително се разграничават.

Благодарение на това те разбираат по-дълбоко дамите, по-лесно ги „ разшифроват “, тъй като са израснали със сестри, които са ги научили на това.

5. Любовта на сестрите ни прави по-независими

В живота се случва всичко и не всеки път ни е елементарно да отстоим себе си и своята позиция. И тук на помощ идва поддръжката на други хора.

Сестрите, без да го подозират, ми оказват помощ да се научим да се борим за това, в което имаме вяра, тъй като на тях самите не им е било елементарно, до момента в който се утвърдят в нашия традиционен свят. Този опит е скъп и те драговолно го споделят с братята и сестрите.

Обичате ли вашата сестра? Цените ли, че я имате? Тя е същински подарък, който би трябвало да пазите. Защото той е голям и изумителен.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР