Това, , е дълъг маратон от масови безредици, заяви на

...
Това, , е дълъг маратон от масови безредици, заяви на
Коментари Харесай

СДВР: Взривена е самоделна бомбичка в полицейска кола

Това,, е дълъг маратон от всеобщи вълнения, съобщи на среднощен брифинг зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов. 
По думите му, са се присъединили доста хора, които са пристигнали да изразят позицията си, само че за жалост е имало и такива, чиято цел е била да се предизвика напрежение и сбивания. Само в утринните часове е имало 100 потърпевши чиновници, огромна част от които са се върнали на своя пост, а до вечерта на 35 е оказана помощ в лечебно заведение.
 Протестът в центъра на София продължава (ОБНОВЕНА) Протестът в центъра на София продължава (ОБНОВЕНА)
Протестът против държавното управление с искане за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев и осъществяване на...
Златанов заключи, че през вчерашния ден сутринта е имало над 35 арестувани, а след вечерното мероприятие са били арестувани над 60 души, огромна част от които са били в нетрезво положение.
Комисарят съобщи, че по служителите на реда и по част от протестиращите от нападателните групи са били хвърляни няколко типа бомби – едните са били сигнални ракети, имало е и дребни бомбички, само че е имало и самоделни взривни устройства, едно такова е било взривено в полицейска кола . Той добави, че нападателна група се е възползвала и е опорочила мирния митинг. Златанов сподели още, че не е обикновено да се приканва към протести и офанзиви против служители на реда и то от средите на политици и общественици.
Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи акцентира, че полицията изрично не приема опитите за опълчване на българския народ на полицията. За нас виновни са всички, които призоваваха за ескалация и не са способни да проведат кротичък митинг. Хората, които не са пристигнали против възнаграждение или по заповед, би трябвало да се разграничават от провокаторите. Призоваваме към разсъдък, само че сходни дейности няма да се толерират, съобщи в умозаключение Златанов.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР