Това е част от нова заповед на кмета Иван Портних,

...
Това е част от нова заповед на кмета Иван Портних,
Коментари Харесай

Включват доброволци за работа с възрастни хора във Варна. Дезинфекцират и ограничават достъпа до детски и спортни площадки!


Това е част от нова заповед на кмета Иван Портних, в която е указано да бъдат подхванати и следните спомагателни ограничения, за ограничение разпространяването на ковид:

Дирекция " Здравеопазване и звено " Общинска полиция “ да обезпечат екипи за противоепидемиологичен надзор и недопускане скупчването на хора на територията на автогарата и жп гарата;

Препоръчва се на " ВиК Варна “ да прекрати плановите ремонти;

Да се подхващат дейности от " Градски превоз “ ЕАД за недопускане на скупчване на хора в пунктовете за издаване на карти.

Да се прекрати режима на платено паркиране в " Синя зона “;

Да се дезинфекцират всички детски и спортни площадки и да се поставят  осведомителни табели за ограничение на достъпа до тях;

До 17.03.2020 година в това число районните кметове и кметове на обитаеми места в Община Варна да инструктират домоуправителите за обезпечаване на ежедневна стерилизация на общите елементи на жилищните здания, в това чисто брави на входни порти, асансьори, парапети. Да не се организират общи събрания от домоуправителите до второ нареждане;

Кметовете на региони и кметства да провеждат екипи за инспекция на всички търговски обекти за съблюдаване на санитарно-хигиенните условия – стерилизация на порти, дръжки, колички, кошници, витрини, както и за скупчване на хора. При установени нарушавания неотложно да алармират РЗИ и ОД на МВР- Варна.

Ежедневно дао 16 ч. да се изготвя писмен отчет за резултатите от инспекцията, който да се дава на общинския спешен щаб с поименно изтъкване на тестваните обекти.

Екипите на " Общинска полиция “ да подкрепят РЗИ-Варна и ОД на Министерство на вътрешните работи при реализиране на инспекциите на жители, сложени под карантина.

Да се подхващат дейности за прекосяване на светофарите на автоматизиран режим за пешеходци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР