Това е бюджет, който ще подхрани инфлацията. Той ще остави

...
Това е бюджет, който ще подхрани инфлацията. Той ще остави
Коментари Харесай

Деница Сачева съсипа Харвардите: Бюджетът им храни инфлацията, тя ще изяде увеличението на пенсиите и заплатите! Действията им са хаотични

Това е бюджет, който ще подхрани инфлацията. Той ще остави доста разочаровани. Управляващите вършат обещания, които няма да се осъществен. Това съобщи Деница Сачева пред камерата на Българска национална телевизия в коридорите на Народното събрание.

Според нея нарастването на минималната работна заплата ще бъде изядено от инфлацията

“Този бюджет е изработен на неверна прогноза. Излезе отчет на Българска народна банка, който демонстрира, че инфлацията ще доближи до 7%. Увеличението на пенсиите и минималната заплата ще бъде изядено от инфлацията”, сподели тя.

“Коректното название на този бюджет би трябвало да бъде “Бюджет от 1 април до 30 юни”. Ние към този момент имаме поръчка, че той ще бъде актуализиран”, добави още.

По думите ѝ няма да има опция за покриване на сметките на ток и електрическа енергия: “Трябва да помогнем на небитовите консуматори - лечебни заведения, общини, църкви и учебни заведения. Управляващите се вършат, че не чуват това и се пробват да го изкарат, че е дневен ред единствено на опозицията, а не на цялото общество”.

Според нея бюджетът стъпва на неверна прогноза и планува взимане на заеми. Той не може да бъде потребен за обществото по нейното мнение: “Той купува време на държавното управление, само че не взема решение проблеми”.

Сачева дефинира дейностите на държавното управление като безредни: “Експериментите с пенсиите не бяха положителни. Те доведоха до заблуждение на пенсионерите”.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР