Това е бъдещето, което пандемията Covid-19 прокарваДистанционната работа става нещо

...
Това е бъдещето, което пандемията Covid-19 прокарваДистанционната работа става нещо
Коментари Харесай

Новата нормалност: Работа от вкъщи за постоянно

Това е бъдещето, което пандемията Covid-19 прокарва

Дистанционната работа става нещо обикновено за чиновниците на огромни корпорации
(снимка: CC0 Public Domain)

Още една софтуерна корпорация, японската Fujitsu, съобщи, че ще понижи на половина офис площите си в Япония, защото се приспособява към новите стандарти след пандемията COVID-19. Програмата „ Work Life Shift ” ще предложи невиждана еластичност на 80 000 чиновници.

Персоналът на Fujitsu ще може да работи по адаптивен график, а работата вкъщи ще бъде стандарт, когато това е допустимо. Съобщението на японския производител следва сходен ход на обществената мрежа Twitter и други компании.

В изказване Fujitsu отбелязва, че ще вкара нов метод на работа, който дава обещание по-големи благоприятни условия, продуктивна и креативна среда за чиновниците. Твърди се също по този начин, че новата стратегия ще подтиква нововъведенията и ще облагодетелства клиентите и обществото.

Съгласно проекта, чиновниците ще стартират да работят най-вече отдалечено по метод, който ще им разреши гъвкаво да употребяват времето си в сходство със наличието на работата, ролята им в бизнеса и метода на живот.

Програмата ще разреши на чиновниците да избират къде да работят: от вкъщи, в огромен корпоративен център или мобилен офис. Fujitsu има вяра, че автономията, предлагана на чиновниците, ще помогне за възстановяване на работата на екипа и повишение на продуктивността.
още по тематиката
През май управлението на Twitter осведоми чиновниците, че, в случай че желаят, могат да работят от у дома за неопределен срок, защото компанията се приготвя за ново бъдеще, основано от пандемията Covid-19.

„ Последните няколко месеца потвърдиха, че можем да преминем към този принцип на работа. Ето за какво, в случай че нашите чиновници са в роля и обстановка, която им разрешава да работят от у дома и те желаят да продължат да работят по този метод от самото начало, ние ще създадем това допустимо ”, разясниха от Twitter.

Междувременно, Сри Среенивасан, професор по цифрови нововъведения в Школата по публицистиката на Университета в Ню Йорк, съобщи, че това са вести, които трансформират епохата. „ Някои хора може да не ги одобряват съществено, само че с помощта на Силициевата котловина можем да научим доста за гъвкавата работа. Преди това доминираше концепцията, че работата вкъщи е неуместна за шефовете, тъй че е по-добре да прекарвате времето си в офиса ”, споделя той.

По-рано този месец Гугъл и Фейсбук оповестиха, че техните чиновници могат да работят от у дома до края на годината. Първоначално Гугъл планираше да съблюдава новите правила единствено до 1 юни, само че по-късно ги удължи с още седем месеца. Фейсбук направи същото.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР