Това е абсолютна манипулация, президентът говори абсолютни неистина. Трябва да

...
Това е абсолютна манипулация, президентът говори абсолютни неистина. Трябва да
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Президентът говори абсолютни неистини

Това е безспорна операция, президентът приказва безспорни лъжа. Трябва да покаже някакви публични документи, с които да отбрани думите си. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова във връзка обвиняванията на президента Румен Радев, че по време на служебното държавно управление са били усвоени 1 милиард и 600 милиона лв. за интервал от три месеца.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев съобщи, че сивата стопанска система по времето на ГЕРБ понижава съгласно последните отчети на АИКБ, до момента в който при други държавни управления се усилва.

Относно обвиняването на президента, би трябвало да уточним, че това е в действителност голяма сума, с цел да бъде събрана единствено за няколко месеца, добави Добрев.

Управляващите отхвърлиха да разясняват решението на Комисията за защита на конкуренцията за прекъсване на договорката за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком България " с аргумента, че това е самостоятелен орган. Делян Добрев от ГЕРБ отхвърли коментар по тематиката пред публицисти в Народното събрание.

Това е решение на самостоятелен орган, означи той.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също уточни, че има способен орган и това е Комисия за защита на конкуренцията.

Оттук нататък цялото произвеждане ясно е написано в съответния закон, сподели тя в отговор на въпрос какво следва след решението на Комисия за защита на конкуренцията.

Ние сме правова страна, всеки би трябвало да работи в границите на своята подготвеност, добави министърът.

Енергийната сигурност в никакъв случай не е била застрашена, съобщи Теменужка Петкова.

"ЕРП-тата работят безусловно ясно, тъкмо и транспарантно. Има Комисия за енергийно и водно контролиране, която упражнява надзор върху тяхната лицензионна активност ", уточни тя.

Оттук нататък страната е на своето място, енергийната сигурност е обезпечена, сподели министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР