“Това държавна измяна ли е?, водещият на “Фокс Нюз безцеремонно

...
“Това държавна измяна ли е?, водещият на “Фокс Нюз безцеремонно
Коментари Харесай

Джо Байдън забрави как предаваше родината

“Това държавна измяна ли е? ”, водещият на “Фокс Нюз ” безогледно пита в ефир ръководителя на Комисията за контрол и отчетност към Камарата на представителите на Съединени американски щати Джеймс Комър. Конгресменът, не очаквайки подобен поврат, онемя за няколко секунди. Може да го разберете - въпреки всичко обвиняването за измяна е за президента на Съединени американски щати. Именно Джо Байдън в този момент републиканците упрекват обществено в държавна измяна и това е директна основа както за импийчмънт, по този начин и за наказателно следствие на активността на членове на фамилията на президента.

Как остарелият Джо се докара до това, трансформирайки се от богатство на нацията в изменник на родината? Скандалът е провокиран от документи с гриф " Строго секретно ". Те бяха ненадейно открити в персоналния кабинет на президента във вашингтонския офис на едноименния му център, макар че по закон от дълго време трябваше да бъдат трансферирани в Националния списък.

Досиетата Х датират от оня трогателен интервал в кариерата на Байдън, когато той беше вицепрезидент при Обама, а синът му Хънтър интензивно желае подкупи от украинската върхушка, финансира мистериозни биолаборатории и намерено търгува с достъп до татко си. Сред най-чувствителните документи са отчетите на разузнаването - по-специално за Иран, Англия и Украйна. Неволно поражда въпросът какъв персонален интерес е имал Байдън, когато е съхранявал тези бумаги при себе си? Какво в действителност е желал да скрие?

С подсказката на републиканците безразличната аудитория стартира да задава тези въпроси. Белият дом ги отрази в класическия си жанр - направи се на ударен.

Официалната версия на администрацията беше, че сътрудници на президента сами са намерили документите и са оповестили съществуването им. Тази неистина обаче незабавно беше разкрита. Секретни материали са били открити още през ноември, в навечерието на междинните избори. Но тогава абсурдът е можело да срине Демократическата партия и съветниците на президента създали всичко, грешката на Байдън да стане известна едвам през януари.

Демократическата партия предложи на основния прокурор Мерик Гарланд да следи случая. Изглеждаше като натурален пестник в лицето на публичното мнение, тъй като Мерик Гарланд, без въобще да се крие, обслужва ползите на Демократическата партия.

Тогава администрацията стартира да показва по какъв начин президентът старателно сътрудничи на следствието. Семейство Байдън даде позволение да претърсят първокласното им имение в Уилмингтън, Делауеър. Джо и Джил напуснаха къщата и в продължение на дванадесет часа имението беше обикаляно от представители на Министерството на правораздаването.

Не се наложи да търсят дълго. Още няколко секретни документа бяха открити в гаража, близо до известната спортна кола на Байдън. Това е мощен " Корвет " от 1967 година - доста красива кола от тези времена, когато петролната рецесия към момента не принуждава американците да преминат към дребни коли. В младостта си Байдън обича да го кара с 200 км/ч. И в този момент го кара - за смут на близките, несъмнено. Някъде под дъното на тази красива машина лежаха папки със секретни документи.

“Как по този начин? ”, публицисти попитаха Байдън. „ Моята кола е в заключен гараж, нали? ", отговори президентът на Съединените щати. „ Документите не е като да са лежали на улицата ”, добави той. По отношение на строго секретните документи в центъра “Байдън ”, той сподели, че изцяло е не запомнил за тях и не знае нищо.

Сънливият Джо несъмнено е не запомнил, само че по принцип сходно боравене с класифицирани документи е съществено закононарушение. Тайните папки би трябвало да се съхраняват в Националния списък и на никое място другаде. Само преди няколко месеца същият Байдън нанасяше удари по Доналд Тръмп, в чието имущество също бяха открити документи с гриф „ Строго секретно “. На базата на тези констатации породи цяло следствие. Тръмп към момента е влачен за разпити и медиите ревниво го наблюдават.

Байдън се измъква от всичко. Вярно е, че Мерик Гарланд, преструвайки се на неутрален, назначи човек на Тръмп, прокурор Робърт Хър, да проверява този случай. Хър обаче не се задълбочава в най-интересните въпроси, свързани с този случай. Политическите съперници на клана Байдън имаха естествени съмнения, че фамилията може да търгува със строго секретни документи.

Например неговият наследник Хънтър, прочут наркоман, блудник и продажник, е отсядал в имението на Байдън повече от един път. Играл ли е в гаража с документите на баща си? Би било, в случай че не се опитваше да си свива джойнта с тях. Но какво щеше да стане, в случай че ги съобщи против забележителна цена на многочислените си контакти?

Недоброжелателите на Байдън започнаха да свързват компрометиращите доказателства от именития преносим компютър на Хънтър с датите на документите и откриха доста забавни неща. Докато Джо пъхал документи в персоналния си ресурс, Хънтър получавал доста пари и скъпи дарове от разнообразни сенчести предприемачи. Един китаец му подарил да вземем за пример кръговиден елмаз с повече от три карата. Общо през този интервал Хънтър имал 100 и петдесет сметки, в които са текли пари от целия свят. Защо ли?

Интересен е фактът, че центърът “Байдън ” е тясно обвързван с Университета на Пенсилвания и този университет публично получава десетки милиони долари финансиране от Китай всяка година. В същото време Китай също е публично разгласен в Съединени американски щати за стратегически съперник номер едно. И тук към този момент въпросът на американски публицист за държавна измяна не наподобява чак толкоз пресилен.

Днес републиканците се пробват да трансфорат абсурда с гаража в опрощение, с цел да получат достъп до всички банкови сметки на семейство Байдън. Те се интересуват доста от активността на Центъра за дипломация “Байдън ”, както и от картините на Хънтър Байдън - този неотклонен пич в последно време се изкара за художник и в този момент продава своите " платна " за няколкостотин хиляди $ броя. Това отваря необятно поле за следствие на подкупи, пране на пари, измами с бюджета.

Друг забавен въпрос е по какъв начин въобще се стигна до този случай и за какво всички нови секретни досиета излизат нескрито толкоз деликатно, на дозирани порции, без да се остави абсурдът да угасне?

Говорейки независимо, наподобява, че през днешния ден освен обществото и американската войска са разграничени, само че и специфичните служби. Някои намерено работят за Демократическата партия, а други - за републиканците. Тези момчета, които служат на републиканците, постоянно изнасят нечистотия за Байдън в пресата. Ето го и настоящият скандал със секретните документи. Ето го и именитият преносим компютър на Хънтър, който наподобява просто като комфортен мотив да разгласяват всички нови резултати от дългогодишното наблюдаване на сина на президента. Не му разрешават да бъде пропуснат и неизвестно по какъв начин се е стигнало и до дневника на президентската щерка с шокиращи компромати за татко ѝ.

Интересното е, че недоброжелателите на Хилари Клинтън също съумяха да я ударят с доста сходен скандал. През 2016 година кандидат-президентът на Демократическата партия беше наказана за изпращане на материали с държавна загадка по персонален имейл. Тези избори, както си спомняме, Хилари ги загуби.

Ще стигне ли историята с Байдън до импийчмънт? Силно подозрително. Първо, демократите имат болшинство в Сената и ще могат да блокират тази самодейност. Второ, републиканците, макар че ненавиждат Байдън, също не знаят какво да вършат след импийчмънта му. В последна сметка Джо ще бъде сменен от още по-неприятната Камала Харис. Тази жена е изцяло лишена от разсъдък, сексапил и самостоятелност. Още по-покорно ще следва всички заповеди на Обама - или който и да ръководи Америка през днешния ден от името на дълбоката страна.

По-скоро въпросът тук е, че американската политика към този момент живее в 2024 година Републиканците имат потребност от скандал със секретни документи, с цел да разменят Байдън с Тръмп. Същият Комър, с който започнахме нашия роман, към този момент предложи в Конгреса да се затворят по едно и също време и двете следствия - и против президента, и против някогашния президент - и към този момент да не се срамят пред гласоподавателите.

Подобен излаз ще ускори позициите на Тръмп на президентските избори през 2024 година и надлежно ще отслаби Байдън. Изглежда доста чиновници в американските разследващи служби чакат с неспокойствие успеха на републиканците и вършат всичко допустимо да я приближат.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР