Това, дали вахтеният на кораба Вера Су“ е бил заспал,

...
Това, дали вахтеният на кораба Вера Су“ е бил заспал,
Коментари Харесай

Борислав Сандов с интересна хипотеза за „Вера Су“, за високите цени на тока и Зелената сделка

Това, дали вахтеният на кораба „ Вера Су “ е бил задремал, не може да се откри, сподели в, съпредседател на партия „ Зелено придвижване “ и народен представител в 46 Народно събрание от „ Демократична България “.

Това може само със свидетелски показания от останалата част от екипажа може да бъде открито. Така че ние това не го знаем. Може да е това, може да е съзнателно напредване на кораба до брега. Защото, както споделих, предходната година на същото място изплуваха пакети с кокаин.

Денят, в който корабът напуща пристанището в Украйна е същият, в който бе задържан Брендо в Украйна. Това са едни особени съвпадения. Не знам, допустимо е. Това също не можем да го потвърдим, просто тъй като първите дни институциите спаха.

Между другото, това е една от хипотезите, които прокуратурата също задвижи и загатна, че се работи и по нея. 

Спечелено е делото против „ Асарел Медет “, Върховен административен съд се произнесе дефинитивно

През годините „ Асарел Медет “ няколко пъти е глобен поради замърсявания на водите по-специално, защото минната активност нормално замърсява водите и поречието по дребните реки, които се вливат в Луда Яна, на процедура съставляват рискови зони и за популацията, които се намират там, те са заинтригувани страни. Когато „ Асарел Медет “ планува едно двойно уголемение на минната си активност в региона на Панагюрище, не се допитва, не организира Оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), не се допитва до жителите, които живеят и са застрашени по поречието, а и не взема поради всички тези налични данни и обстоятелства за замърсяване в този регион, което е нарушаване на българското законодателство, на европейски наставления и интернационалните съглашения. И поради което на процедура съдът постоянно се е произнасял в наша изгода, с изключение на когато се е произнасял, че нещо не е доуточнено, по правосъдното дело и го е прибирал за следствие. Но в никакъв случай не се е произнасял против, всъщност в случай че приказваме.

Повече по тематиката вижте.

Зелената договорка и високите цени на тока

Зелената договорка е към този момент факт. Това от своя страна няма никаква връзка с цената на тока. И всеки, който спекулира по този въпрос безусловно лъже българските жители в опит да сътвори някакви дивиденти за себе си, бидейки антизелен. Искам да кажа на тези хора, че това не е потребно за самите тях. Защото в България, и това тази седмица ще бъде оповестено социологическо изследване, българите имат положително отношение към зелените политики. А оиптът да се показват като антизелени някои хора само може да ги натика в извънредно популистки нормално извънредно десни обединения, които за благополучие не могат да наберат задоволително мощ в България и не мисля, че по този метод ще могат.

Цените на тока са подвластни от две неща – цената на естествения газу избрана главно от доставките, които съвсем 90% са от Русия и това е диктат, който се получава извън. Което е причина ние да задвижим по-бързо Зелената договорка, с цел да нямаме зависимостта от външни за Европейския съюз снабдители.

Втората причина са цените на квотите на излъчванията. Те са избрани надалеч преди Зелената договорка. Те са избрани на международно равнище със основаването на пазар за квоти за излъчвания с протокола от Киото 1997 година и България от дълго време е на този терен. Ние предизвестяваме отдавна, че тези цени ще не престават да се усилват заради мощното търсене на този пазар.

Споровете в „ Да, България “ и ще се отразят ли на коалиция „ Демократична България “

Това е някакво разтърсване по-скоро в партия „ Да, България “ и аз се надявам, че те ще решат тези въпроси точно по съществуващия инситуционален ред, сподели Борислав Сандов. Поводът са пререканията сред управлението на партията и общинския консултант Методи Лалов, който изиска оставките на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Затова беше и апела на Христо Иванов да има контролна комисия, която да свърши избраните обследвания, да се разбере дали има нарушавания на устава. Надявам се средата там да бъде заздравена. Методи Лалов не е сериозен от през вчерашния ден, само че въпросът е до каква степен имат учредения изказванията му и това би трябвало да го откри тяхната контролна комисия. Това не рефлектира върху „ Демократична България “, защото по-скоро е вътрешнопартиен проблем на една от трите партии в обединението.

Повече по тематиката вижте.

Още – във видеоматериала.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР