Това да не се влюбвате прекалено бързо ще ви спести

...
Това да не се влюбвате прекалено бързо ще ви спести
Коментари Харесай

Влюбвате се прекалено бързо? Ето как да се справите

Това да не се влюбвате прекомерно бързо ще ви спести разочарования и даже разрушено сърце. Разбира се е малко мъчно човек да има надзор над възприятията си и от време на време бива омаян. Въпреки това, в случай че достигнете несъмнено равнище на осъзнатост и употребявате някои от нашите препоръки, може да си спестите главоболията.

1. Причината

Когато желаете да избегнете бързото влюбване, от решаващо значение е да разберете аргументите да го вършиме. Страхът от самотата, склонността към идеализиране и ниското самочувствие нормално са отключващите механизми, които разпалват тази прочувствена накърнимост във вас.

2. Емоционална самостоятелност

Често зад сляпата и импулсивна обич се крият страхове и емоционална незрялост. Имате вродена потребност да идеализирате, да виждате позитивни черти в другите, които не виждате в себе си. Вие също по този начин копнеете да запълните празнини, да имате някой, който да ви пази и валидира. Всичко това в дълготраен проект може да докара до разочарования и подвластни взаимоотношения.

Ако желаете да намалите склонността си да се влюбвате, подобрете прочувствената си самостоятелност. Работете върху себе си, станете индивида, който търсите в евентуален сътрудник. По този метод ще имате самочувствие и ще бъдете по-предпазливи, когато оферирате сърцето си на първия, който се появи. 

Признайте, че сте виновни за личните си страсти, държанието си и, несъмнено, себе си. Не разчитайте на другите, с цел да бъдете щастливи.

3. Спрете да идеализирате

Когато става въпрос за отбягване на толкоз бързо влюбване, е значимо да се научите да деактивирате механизма на идеализация. Способността да виждате хората такива, каквито са, без да създавате фантастични упования, предотвратява разочарованието и страданието. 

Склонността към бързо влюбване усилва риска от привличане към някой с мрачни личностни черти (макиавелизъм, егоизъм, психопатия). 

4. Укрепете самочувствието си

Самочувствието е този психически мускул, който ще ви разреши да поставите граници на това, което не е положително за вас. Благодарение на него ще спрете да търсите тези любови, с които да запълните празнините си и да облекчите самотата. 

Обърнете внимание на своите отрицателни и самокритични мисли и работете върху трансформирането им. Отделете време да се погрижите за себе си, както физически, по този начин и прочувствено. Това включва здравословно хранене, постоянни извършения, съответна отмора и справяне със напрежението. Научете се да се приемате такива, каквито сте, с всичките си достолепия и дефекти.

5. Насладете се на други страсти

Любовта е магическа и поразителна, това никой не може да го отхвърли. Но за да не се влюбвате толкоз бързо, си коства да обърнете внимание и на други сфери. Не се вманиачавайте в търсенето на идеалния човек, просто първо намерете себе си. Насладете се на компанията си, концентрирайте се върху нови цели, научете се да оставате сами понякога, наслаждавайте се на другарствата си.

6. Бъдете наясно какъв човек ви подхожда

Емоционалната ви раница натрупа разочарования, неточности и любови, оставили не една рана. Всяка връзка би трябвало да ви оказва помощ да изясните какъв човек желаете в живота си.

Забележете тези червени знамена, които ви предизвестяват за нещо, което не е вярно. Изяснете си какъв тъкмо е верният човек за вас и не се задоволявайте с по-малко.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР