Това, че звуците могат да , е известно още в

...
Това, че звуците могат да , е известно още в
Коментари Харесай

Вълшебните звуци, които реално лекуват!

 Това, че звуците могат да, е известно още в древността. Така да вземем за пример, в античен Египет, благодарение на хорово пеене, хората са се избавяли от бодърствуване, а в Древна Гърция със звуци на тръби са се лекували от ишиас и разстройства на нервната система.

Има звуци, които могат да  лекуват. Някои от тях понижават болката, други въздействат на кръвта, на другите органи и системи.

Природата е възнаградила индивида с необикновено умеене, давайки му опция да показва своите усеща и мисли благодарение на звуци- думи.

Сега да забележим кои са най-известните целителни звуци:

„ ССССССССССССС “ – звукът на белите дробове

Той се употребява при настинки, възприятие на горест и тъга.

Техника на осъществяване: поемете надълбоко мирис. Вдигнете ръцете пред себе си. На равнището на очите обърнете дланите на открито, като в същото време продължавате да вдигате ръцете.
Зъбите са затворени, само че не компактно, устните са леко затворени. Бавно издишайте въздуха през зъбите с дълъг тон „ ССССССССССССС “. Почувствайте по какъв начин с този тон дробовете се пълнят с сила и освобождават от всяка нечистота. Отпускайки ръцете си ги задръжте на равнището на дробовете и си представете, че те се изпълват с ярка бяла светлина.

„ ЧЮУУУУУУУ “ – звукът на бъбреците

Използва се при боязън, отмалялост, виене на свят, звук в ушите, болежка в гърба.

Техника на осъществяване: поемете надълбоко мирис. Дръжте краката си дружно. Наклонете се и хванете коленете с ръцете си.
В същото време повдигнете главата по този начин, че погледът да е ориентиран напред и напрегнете мускулите на ръцете. Почувствайте напрежение в гърба. Окръглете устните, като че ли духате свещ и постепенно издишвайте със звука „ Чюуууууууууууу “.
В същото време глътнете корема. Напълно издишвайки се разкрачете и поставете дланите си върху пояса. Представете си, че бъбреците се насищат със синя светлина и че дискомфортът ви напуща.

„ ШШШШШШШШШШШ “ – звукът на черния дроб

Той се употребява при яд и изтощение.

Техника на осъществяване: поемете надълбоко мирис. Разпънете ръцете настрана, дланите нагоре. Бавно вдигнете ръце към темето, очите наблюдават тяхното придвижване нагоре. Сега сплетете пръстите си и обърнете дланите си към тавана, като че ли изтласквате на въздуха.
Леко се наклонете наляво. Отворете необятно очи и постепенно издишвайте със звука „ ШШШШШШШШШШ. “ Почувствайте по какъв начин получената от вас сила очиства черния дроб. Завършвайки издишването, сложете ръце върху черния дроб. Представете си, че те излъчват зелена светлина.

„ ХХХХААААААУУУ “ – Звукът на сърцето

Той се употребява при сърдечно-съдови болести, ангина, херпес, раздразнителност.

Техника на осъществяване: поемете надълбоко мирис. Заеме същото състояние като в предходното упражнение. Само че би трябвало да се наклоните леко вдясно.
Отворете устата си, като че ли се прозявате, постепенно издишайте със звука „ ХХХХААААААУУУ. “ Завършвайки издишването, сложете двете си ръце до сърцето, изпращайки му алена светлина, обич и наслада.

„ ХХХХУУУУУУУ “ – Звукът на стомаха и далака

Използва се при нарушавания в храносмилането, гадене.

Техника на осъществяване: поемете надълбоко мирис. Поставете междинните пръсти отляво под гръдната кост. Погледнете нагоре, и деликатно натиснете с пръстите си, и до момента в който издишвате произнесете звука „ ХХХХУУУУУУУ “, който би трябвало да идва от вътрешната страна.
Почувствайте по какъв начин вибрират гласните струни. Стомахът и далакът би трябвало да стартират да работят по-добре. Сега поднесете ръцете си към тези органи и си представете, че те се изпълват с жълта светлина.

„ ХХХИИИИИИИИИ “ – Звукът на тройния радиатор

Той се употребява при бодърствуване, вътрешно напрежение.

Tроен радиатор се назовава условният орган, състоящ се от горещите елементи (мозък, сърце, бели дробове), топли елементи (черен дроб, бъбреци, корем, панкреас, далак) и студени елементи (червата, пикочния мехур, половите органи).

Техника на осъществяване: поемете надълбоко мирис.
Седнете на стол, поднесете ръце към лицето си.
Издишвайки едвам видимо произнесете звука „ ХХХИИИИИИИИИ “ до момента в който леко се прибере гръдния панер, по-късно слънчевия сплит и най-после долната част на корема. Ръцете в този миг се движат постепенно по долната част на тялото, като че ли насочват силата от горната част към краката. Завършвайки издишването, фокусирайте вниманието си върху храносмилателния тракт.
Практиката е целесъобразно да се прави всеки ден преди лягане, с цел да се отпусне тялото и да се обезпечи добър сън през нощта.

По материали на econet

 

 

Известната гимнастика за лекуване на хипертония от доктор Шишонин +видео

 

Хипертонията е едно от най-честите болести. Смята се, че един на всеки четирима възрастни страда  от високо кръвно налягане. Колкото и да е необичайно, единствено 35% от тях са наясно…

Цялата публикация

Въобще не се съмнявайте: Сега вие можете да се избавите от напрежението един път и вечно!

 

Ако не обръщате внимание на личното си психическо положение, рискувате всичко. Дълга, прогресираща болест, чийто синдроми са неразбираеми, а признаците мъчно се откриват – ето с това може да се…

Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР