Това, че японският хин е специфично куче, нуждаещо се от

...
Това, че японският хин е специфично куче, нуждаещо се от
Коментари Харесай

Хранене на японски хин

Това, че японският хин е характерно куче, нуждаещо се от особено отношение и грижи, излиза наяве още от пръв взор. Към това особено внимание и грижи спада и изборът на храна и съставянето на хранителната диета на нежното и мъничко кученце.

Предварителната информация за питателните му привички е добре пристигнала за всеки нов притежател. Принципно това животно се счита за скромно във връзка с храната.

Правилното хранене обаче е доста значимо за тези от тях, които са типични представители на породата. Грешките се виждат в положението на костите и козината. Прехранването на японския хин също би трябвало да се заобикаля, кучето е склонно към затлъстяване, защото не е изключително преносимо.

Много е значим строгият режим на предоставяне на храна. Два пъти дневно е разрешеното поднасяне на порция и това не трябва да се подценява и трансформира. Количеството също е добре да се съблюдава прецизно, в случай че няма някаква значима причина да се промени.

Основата на хранителната диета на хина са източниците на протеин- месо и скотски черва, както и морска риба. Продуктите би трябвало да бъдат без мазнини, което значи без свинско, овче и други мазни меса. Всичко би трябвало да е минало термична обработка, само че не и пържене.

Необходими са въглехидрати, които хинът ще получи от зеленчуците за кучета, зърнените култури и плодовете. Зеленчукът не трябва да се дава настрана, а да е част от рецептата при подготвяне на месната храна или рибата на кучето.

 Японски хин

Ферментиралите млечни артикули от рода на извара са нужни по 2 аргументи: те са нужни за естествената работа на чревния тракт и са източник на калций за здрави кости, нокти и зъби. Храната на японския хин би трябвало да бъде обогатена с витамини и минерали, нужни на организма на животното.

Храна от човешката софра, а също пушени, сушени, мариновани и други обработени храни не са уместно храни за японския хин, както и сладкиши, бульони и други артикули на актуалната промишленост, навлязла в храната.

По-лесният вид за хранене е индустриално приготвената кучешка храна, която е съобразена с всички условия за вярно развиване на животното, само че порциите би трябвало да се състоят от храна от премиум клас. Освен това смесеното хранене не е добра алтернатива при тази порода. Стопанинът би трябвало да се придържа единствено към единия определен тип хранене, с цел да бъде японският хин постоянно в положително здраве.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР