„Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти

...
„Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти
Коментари Харесай

Каракачанов: Лъжат, че докарваме мигранти с военни самолети

„ Това, че в България скрито кацат самолети с незаконни мигранти на военните летища, е подправена новина”, уточни в прессъобщение вицепремиерът и министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Според него избрани политици, популяризират клюки, че се докарват имигранти с военни самолети.

„ Искам да се знае изрично и ясно, че България не приема скрито мигранти и никакви самолети с бежанци не са се приземявали на територията на страната”, показва Каракачанов.

Австрия ще събира от бежанците по 840 евро такса за предоставяното леговище

DPA: Меркел и Зеехофер се схванаха за бежанците

Борисов: Аз съм европеец, само че българите са преди всичко

„ От 2016 година насам потокът на мигранти е намалял фрапантно и аз в качеството ми на заместител министър-председател по публичен ред и сигурност съм безапелационен, че България няма да допусне още веднъж рецесията от 2013-2016 година,” продължава Каракачанов.

„ Слуховете, че някакви тайни полети „ доставят” незаконни мигранти в страната ни, кацайки скрито на военни летища, са смехотворни. За да кацне аероплан на военно летище, би трябвало аз да разреша. А с цел да разреша, би трябвало да зная каква е задачата. Това важи и за военните, и за цивилните самолети. Ето за какво, когато се приказват и пишат сходни откровени неистини, дано най-малко техните създатели да се срещнат с обикновената фактология ", отбелязва Каракачанов.

„ Още от 2013 година в качеството ми на водач на ВМРО-БНД застъпвам позициите, че България изрично няма да стане мигрантското гето на Европа. Днес, като отраслов вицепремиер по сигурността, го декларирам с цялата решителност на фактите”, показва вицепремиерът.

Каракачанов регистрира, че в случай че през януари 2015 година потенциалът на центровете за настаняване на бежанци е бил напълнен на 67%, а през ноември 2016 година стига до 103%, то към юли 2018 година той е на едвам 11%.

„ От тези данни стават ясни няколко неща, с които искрено се спекулира и се употребяват страховете на хората от нова бежанска вълна, с цел да се извличат политически дивиденти - в това число крайности, като това, че животните в Ямболско се избиват, с цел да се настаняват в постройките мигранти”, акцентира Каракачанов и прибавя, че оградата по границата с Турция „ работи”.

„ Да, Европа, която ги канеше допреди половин година, през днешния ден се пробва да се отърве от мигрантите. Първо посредством квотния принцип на систематизиране, който не сработи, а в този момент посредством активиране на Дъблинското съглашение, само че и това няма да допуснем”, безапелационен е Каракачанов.

Той добави, че центровете за настаняване на бежанци от отворен вид нямат място в границите на обитаемоте места в България, като пребиваващите там би трябвало оптимално бързо да бъдат депортирани назад, за което е внесъл и предложение в Министерски съвет.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР