Това че сте умни не означава, че сте имунизирани от

...
Това че сте умни не означава, че сте имунизирани от
Коментари Харесай

7 глупави грешки, които могат да навредят на кариерата ви

Това че сте умни не значи, че сте ваксинирани от глупави неточности, които могат да попречат на развиването на вашата кариера.

Колкото и да сте интелигентни, в никакъв случай няма да реализирате цялостния си капацитет, до момента в който не престанете да вършиме тези 7 неточности:

1.Вярвате, че да казваш и да мислиш нещо е същото, като да го направиш.

Планирането и подготовката са  основни съставки от рецептата за триумфа, само че най-важното нещо продължава да бъде действието. Не можете да извървите пътя към триумфа единствено с мислене и говорене, колкото и да сте умни. Винаги идва миг, в който би трябвало да запретнете ръкави и да се захванете за работа. 

2. Чакате да получите покачване, преди да поемете самодейност

Ако желаете да бъдете водач, започнете да водите. Не е нужна купа, с цел да бъдеш водач. Лидерството по своята същина е обвързвано с действието, въздействието и способността да постигаш резултати.

В кариерата си съм виждал стотици умни хора, които чакат да получат лидерска позиция, преди да стартират да демонстрират управническите си умения. Това е като да чакаш да бъдеш определен във футболен тим, без да знаеш по какъв начин да играеш футбол. Шансът това да се случи е извънредно невисок. Започнете да ръководите и опцията ще се открие пред вас по натурален път.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР