Това, че снимаме с телефон в никакъв случай не означа,

...
Това, че снимаме с телефон в никакъв случай не означа,
Коментари Харесай

Новият филм на Мариан Вълев Чалга е сниман с телефон

" Това, че снимаме с телефон никога не означа, че е доста елементарно. Напротив, на моменти ни е било три пъти по-трудно да снимаме с телефон, в сравнение с с камера, защото с камера, ние можем да забележим това, което желаеме, а с телефона виждаме всичко в близост, нали, заради неналичието на тези съвършени обективи на камерата. Това описа артистът и режисьор Мариян Вълев в bTV относно завършването на втория му пълнометражен филм " Чалга “

За името на кино лентата той споделя:

" В този филм сигурно не става дума за чалгата като музика. До колкото си припомням, семантиката на думата " чалга " е човек, който барабани на барабан. Чалгата по-късно се трансформира в нарицателно за определен стил балкански-ориенталски жанр темп, а в следствие закупи едно друго семантично определение като метод на мислене, несериозност, метод на живот, т.е. в случай че ние приемаме името  " Чалга " в този филм, го одобряваме като нарицателно на несериозност. Но във кино лентата сигурно не става дума за чалга като музика, а за чалга като метод на мислене ", показа още Мариан Вълев.

Лентата е основана на няколко същински истории.

" Това е филм за другарството, за ценностната система, която малко позабравихме в последно време, за близостта сред хората, за обичта сред хората ", разкри още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР