Това, че сме в коалиция с една партия в националното

...
Това, че сме в коалиция с една партия в националното
Коментари Харесай

ВМРО: В коалиция с ГЕРБ за управлението на държавата, в опозиция по места - особено в Пловдив

" Това, че сме в коалиция с една партия в националното ръководство въобще не значи, че не сме съпротива на тази партия в множеството български общини. " На доста места сме и съществена съпротива на ГЕРБ и главен коректив, съобщи пред Нова тв Искрен Веселинов - зазм.-председател на Вътрешна македонска революционна организация.
За образец той даде Пловдив, където по думите му партията му отива на балотаж с ГЕРБ, както в Русе, Силистра и Ловеч, където са трета политическа мощ.
Actualno.com прецизира, че в тези градове Вътрешна македонска революционна организация взе участие в коалиция с НФСБ под формата на локална коалиция ВМРО- БНД(НФСБ) или в още по-голямо обединяване, както е в Силистра - Местна коалиция АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ (АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ, ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ, ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ). Единствено в Ловеч не е посочен сътрудник при техния претендент Виктор Стойчев, който е трети в конкуренцията за кмет на локалните избори.
" Изборът на българските жители дефинира нашето държание по места. Има доста места, където локалната власт е надалеч от европейските стандарти, по този начин да го кажем ", продължи Веселинов. Той още веднъж се базира на случилото се на предните локални избори със Славчо Атанасов, който след това разказа обстановката с думите - заспах като кмет, разсъниха се втори.
Така Веселинов предизвика въпросът, чий претендент в действителност е Славчо Атанасов на Вътрешна македонска революционна организация или на НФСБ. " ОБЩ, мисля, че няма проблем за това. На множеството места, на които имаме триумфи сме дружно с НФСБ... Със Славчо горе - долу дружно влязохме преди 25 години във Вътрешна македонска революционна организация. Аз го усещам и като другар, и като сподвижник. И в никакъв случай партийният етикет за мен не е значел нищо или прекалено много ", посочи Веселинов. 
В Пловдив от дълго време не се играе почтено. Истинската борба обаче следва. Вторият тур са същинските локални избори. В дребните обитаеми места фактически има напън от дадена партия. Там, където ще взе участие Вътрешна македонска революционна организация, ще има доста непоколебим надзор против пазаруването на гласове, съобщи заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
Ние бихме застанали зад избрани политики, всяка община е характерна, по този начин той разяснява въпроса кого ще поддържат по места на втори тур . " Усещам, че господства измежду представителите ни да се остави на гласоподавателите по места да избират сами на втория тур, да не се взема страна. Като изключим местата, където има въздействие на Движение за права и свободи и където ние ясно покдрепяме тези, претенденти, които могат да лимитират въздействието на Движение за права и свободи ", приключи той.
В София: Днес се чака среща сред водещият претендент на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и  представители на Вътрешна македонска революционна организация за договаряния за поддръжка на втори тур. В столицата Вътрешна македонска революционна организация се подрежда на пето място с претендента си за кмет Ангел Джамбазки. " Подкрепата не е предопределена, знаете предния път ГЕРБ разчитаха на плаващи болшинства в месния парламент. Вътрешна македонска революционна организация ще даде поддръжка за Фандъкова, в случай че покдрепи политики на Вътрешна македонска революционна организация. " Конкретно за отварянето на Витоша, където един зелен рекет продулжава да държи общината за шията. Говорим в случай че желаете за циганските гета... в случай че ГЕРБ желаят покдрепа да кажат, вършим това и това в такива периоди. ", сподели заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация. С Мая Манолова имаме идеологически разминавания като по въпроса за истанбулската спогодба и няма да беседваме, безапелационен беше Веселинов.
Actualno.com напомня, че във вторник водещият претендент за кмет на столицата от ГЕРБ Йорданка Фандъкова се срещна на диалози за поддръжка за втори тур с десни обединения.
В Силистра и Русе няма да заемем безапелационна позиция за поддръжка на втори тур, избора сред по-малките несгоди дано го създадат сами жителите, безапелационен беше той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР