Това, че се позволи да се правят абитуриентски балове и

...
Това, че се позволи да се правят абитуриентски балове и
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Младите се юрнаха из цялата страна, в дискотеките е най-опасно

 " Това, че се разреши да се вършат абитуриентски балове и да се върви по нощни заведения, болести повече младежи. Засега нямаме чувството, че пациентите, които постъпват в " Пирогов “ са били на финала на Купата на България. Трябва да изчакаме да мине и тази седмица, с цел да забележим какви ще са резултатите от футболната среща “. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на " Пирогов “ проф. Асен Балтов. 

" В началото ограниченията се съблюдаваха, тъй като първата вълна беше неразбираема и не се знаеше какво се случва. Ние чакаме по-лош сюжет през есента и молим да за подготовка. Младите не съблюдават ограниченията, възрастните и с хронични болести даже не дават да ги приближават. Младите се юрнаха из цялата страна, тъй като си мислят, че това е някаква хрема, която ще прекарват бързо. В нощните заведения и в сауните е най-опасно. В питейните заведения младежите танцуват, имат по-ускорено дишане и по-голям риск да се заразят. Сауната може да бъде заместена с един прелестен басейн, мисля, че тя не е толкоз огромен проблем за хората “, сподели още проф. Балтов.

Той добави, че поради 1000 лева, които се дават на медиците от първа линия са скарали сътрудниците. По думите му, имало такива лекари, които в никакъв случай не били виждали какво е " първа линия “. Припомняме, че Министерски съвет реши да се заплащат по 1000 лева на месец от горната страна. 

" В " Пирогов “ към момента има места. В момента имаме 29 пациенти с ковид. Все още нямаме огромен пик на инфектирани сътрудници. Броят им е към 100-150 души ", сподели още проф. Балтов. Той сподели още, че най-съществен е контролът от страна на РЗИ и самоконтролът на самите хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР