Това, че съдът на ЕС е казал, че България позволява

...
Това, че съдът на ЕС е казал, че България позволява
Коментари Харесай

Росен Христов: ЕС не твърди, че Марица изток 2 нарушава екологичните норми

" Това, че съдът на Европейски Съюз е споделил, че България разрешава на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " да нарушава екологичните правила, е безусловно подправена вест. Нищо сходно не е споделил Европейски Съюз. Решението, което излезе, е по какъв начин да се пояснява директивата, с цел да се дефинира дали да се даде деругация, или не. В момента ние сме изпълнили всички условия. Не знам по какъв начин тази вест завладя пространството. "

Това съобщи енергийният министър Росен Христов по Българска национална телевизия.

" Идеята е да доставяме неруски газ през Сърбия, вероятно Унгария. Основните източници ще бъдат Гърция и Турция. Целта на Европа е да има енергийна сигурност в целия район. Тези дни ще подпишем меморандум сред 9 страни за разбор на газовия пазар в района и ще забележим по какъв начин може да доставяме неруски газ. "

" Възможно е да се доставя полутечен газ и през Хърватия, само че това е по-скоро авариен вид, защото потенциала е съвсем запазен ", добави той.

" Имаме предложение за обезщетения за разликата в цената на газа. В момента никой не изпомпва газ от Чирен. Фирмите бяха задължени да доближат 90% газ на газохранилището. Ясно беше, че може цената да е по-висока от пазарната. Държавите би трябвало да компенсират разликите в цените. В момента се опитваме да намерим формула, която да реализира тази отплата. Аз съм срещу да се раздават пари без да се търси ангажимент от отсрещната страна. Надяваме се на един градивен разговор. "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР