Това, че има коронавирус, е факт и това, че този

...
Това, че има коронавирус, е факт и това, че този
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако някой може да бие ГЕРБ на изборите, това е самият ГЕРБ

Това, че има ковид, е реалност и това, че този проблем визира освен здравната, само че и икономическата система на страната, би трябвало да бъде адресирано в предизборната акция. Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Всички тези проблеми не са проблеми на последните 10 години, те са заложени по принцип в нашето общество и те не могат да бъдат решени единствено от една политическа мощ. За това би трябвало мандат за промени. Трябва да настроим публичната среда за промени и хората да ги изискат, съобщи Биков.

Нашето предпочитание е да организираме почтени избори. Трябва да бъдем доста деликатни във връзка с изборната технология, с цел да не я превърнем в тематика на акцията. Ако я превърнем в тематика на акцията, няма да можем да приказваме за това какво ще вършим след акцията, а и ще загубим доверието на обществото в изборния развой, уточни депутатът от ГЕРБ.

По думите му е извънредно мъчно да се изчистят изборните описи от т. нар мъртви души. В някои случаи е даже невероятно. В множеството случаи това са хора, които живеят в чужбина, само че са запазили регистрацията си и в България, означи Тома Биков.

Трябва да бъде въведено видеонаблюдение на изборите. Това ще докара до по-голяма бистрота и по-голямо доверие в процеса, сподели депутатът от Българска социалистическа партия и член на управлението на партията Крум Зарков.

Видеонаблюдение значи секционните комисии, в които са към 100 000 души, да бъдат следени по неизвестно какъв метод. Не е ясно кой ги следи. Не мога да схвана до какво толкоз ще докара това, съобщи в отговор Биков.

Повечето учебни заведения разполагат с камери и в случай че те бъдат включени, българските жители могат да следят онлайн изборния развой, уточни Зарков.

Тук въпросът до каква степен ще имаме опция и това да организираме, тъй като тези избори ще бъдат доста по-сложни, акцентира Тома Биков.

Вие направихте допустимо най-сложното нещо, съчетавайки машинното и ръчното гласоподаване, а в този момент казвате, че въвеждането на видеонаблюдение е комплицирано, сподели Крум Зарков.

Най-голямото ни тестване ще е а представим стратегия, която да убеди хората да гласоподават за нас. Има две благоприятни условия за сформиране на идващото държавно управление – коалиция към ГЕРБ и към Българска социалистическа партия. Нашата цел е да убедим хората да съставим такова държавно управление, разяснява социалистът.

Ние непрекъснато сме в борба със себе си да преодоляваме вътрешните си неточности. Ако някой може да бие ГЕРБ на изборите, това е самият ГЕРБ. Аз съм на мнение, че избори не се печелят, а се губят, по тази причина би трябвало да създадем нещо значително, с цел да надскочим другите, сподели още Тома Биков.

Не сме в политиката, с цел да гледаме сеир. Готвим се да отговорим на провокациите на рецесията, с цел да можем, в случай че българският народ ни разпореди доверие да съставим държавно управление, да можем най-бързо да реагираме. За нас не е проблем да бъдем в съпротива, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР