Това, че ГЕРБ води, според последните социологически сондажи, не значи,

...
Това, че ГЕРБ води, според последните социологически сондажи, не значи,
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Това, че ГЕРБ води, според последните сондажи, не значи, че може да управлява

Това, че ГЕРБ води, съгласно последните социологически сондажи, не значи, че ГЕРБ може да ръководи. Единствените партии, с които Борисов би могъл да се коалира в името на ръководството, са " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", само че те пък не го желаят.

Това разяснява пред Радио София Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет.

" Изправени сме пред 5-6 протестни вота – на " Възраждане ", на Има Такъв Народ, на ГЕРБ… Отново сме в задънена улица. По време на акцията ще се приказва за морални категории, за идеологии, за червени линии, само че след изборите мисля, че ще би трябвало да се направи компромис. "

Според Дичев би трябвало да се подготвим да приемем нещо сходно – дали ще бъде ГЕРБ и Политическа партия, дали Движение за права и свободи - в някаква констелация.

" Не може да се продължава по този начин. Най-вероятно това ще бъде програмно държавно управление, вид Беров. А може да стане знамение – хората още веднъж да излязат на митинги и да си кажат какво желаят ", добави проф. Дичев.

Той изложи своята идея, съгласно която обществото може да се раздели условно на три – с хора, които с носталгия си спомнят хубавото минало или са се подредили на положителни места при последните властници; хора, които имат вяра мощно в бъдещето – това са младите, които ще го живеят; и такива, които по една или друга причина са последователи на протестния избор.

Добре е да помислим митингите да не са деструктивна мощ, по какъв начин да използваме, да впрегнем това гражданско неодобрение за по-добро ръководство и възстановяване на живота - в България, само че това важи и за света, пожела още Ивайло Дичев.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР