Това, че България обявява репресии, за които твърди, че са

...
Това, че България обявява репресии, за които твърди, че са
Коментари Харесай

Русия реагира срещу изказване от българското външно министерство

" Това, че България афишира репресии, за които твърди, че са пристигнали с Червената войска, е рискова наклонност. Подобно изказване пренаписва историята. " Това акцентира формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за ТАСС в коридорите на Източния стопански конгрес (ИИФ), осведоми БГНЕС.
Тя показва, че всяка страна има свои политически желания и трендове. " Но вземайки поради, че изказването, от страна на България, е направено по публична линия, нашето посолството реагира ", споделя Захарова. И добавя:   " Обявяваме се намерено за недопустимостта от деформиране на историята.  Това е рискова наклонност, тъй като е незаконна “.
Малко след изявлението, организацията излезе със публикация, в която написа, че българските публични организации са възмутени от изказването на външното си министерство за съветската галерия . „ Във вторник българското външно министерство излезе с публично изказване по отношение на съветския културно-информационен център, провеждащ галерия, отдадена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма. В изявлението бе посочено, че „ щитовете на Съветската войска са донесли на народите от Централна и Източна Европа половин век репресии, задушаващи гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите, протичащи в развитите европейски страни ", напомня самото изказване, ТАСС.
" Вашата позиция и назидателният звук към съветското посолство са светотатство над паметта на 27 милиона починали руски хора и хиляди българи, взели участие в последната фаза на Втората международна война " , написа в писмо до вицепремиера и началник на българското външно министерство Екатерина Захариева. А Руското посолство в България е изразило неразбиране по отношение на изказването на българското външно министерство.
Официалното разкриване на изложбата, която съветското посолство в България кани всички да посетят, ще се организира в Руския културно-информационен център в София на 09.09.19 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР