Това, че американският технологичен конгломерат Meta, който управлява Facebook и

...
Това, че американският технологичен конгломерат Meta, който управлява Facebook и
Коментари Харесай

Руското посолство в САЩ се нахвърли върху Meta за това, че одобрява речта на омразата

Това, че американският софтуерен конгломерат Meta, който ръководи Фейсбук и Instagram, приканва към принуждение против съветските военни , свидетелства за това, че на Русия е оповестена осведомителна война, се споделя в изказване на посолството на Руската федерация във Вашингтон, оповестено в четвъртък.

"Обърнахме внимание на известието на Ройтерс за разрешението на корпорацията Meta да разгласява апели за принуждение против съветското управление и нашите военнослужещи във #Facebook и Instagram ", обявиха от дипломатическата задача. "Агресивната и незаконна политика на Meta, водеща до подбудителство на ненавист и неприязън към руснаците, е възмутителна ", акцентират от посолството, "Действията на компанията са следващото доказателство за осведомителната война без правила, оповестена на нашата страна. Медийните корпорации се трансфораха във бойци на пропагандната машина на западния естаблишмънт. "

"Настояваме управляващите на Съединени американски щати да прекратят екстремистката активност на Meta и да подхващат ограничения за привличане на причинителите към отговорност ", се споделя в изказването. Потребителите на Фейсбук и Instagram не са дали на притежателите на тези интернет платформи правото да дефинират критериите за истина и да опълчват народите един на различен ", написа съветското посолство в Twitter.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР