Това би било решение на Продължаваме промяната (ПП). Ако всички

...
Това би било решение на Продължаваме промяната (ПП). Ако всички
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ако ПП ме издигне за премиер, няма да избягам от отговорност

" Това би било решение на " Продължаваме промяната " (ПП). Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност. " Така в петък пред Българска национална телевизия някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев и народен представител от Политическа партия отговори на въпроса дали е подготвен да ръководи, в случай че партията му го излъчи за министър председател.

По думите му този въпрос не е неотложен и по тази причина не е обсъждан в партията.

Попитан дали е допустимо да има кабинет с третия мандат без присъединяване на Кирил Петков и Асен Василев, Минчев отговори, че за " Продължаваме Промяната “ не са значими персоналните постове, а управническата стратегия.

" Още в границите на първия мандат предвидихме една управническа стратегия за идващите 6 месеца, които са припознати от Българска социалистическа партия и Демократична България. Ако можем да се сплоти към тази стратегия, тогава към този момент може да пристигна диалогът и за съответните постове. От Политическа партия сме посочили, че постовете не са значими за нас, Кирил Петков самичък го сподели ", съобщи Никола Минчев.

" Ще поставим всички старания с цел да има кабинет в границите на този парламент, защото си даваме сметка, че най-важното сега е да има и работещ парламент ", сподели той.

По думите му дали отиваме към предварителни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат. Ако го връчи на Движение за права и свободи или " Възраждане ", явно вървим натам. С някоя от другите политически групи шансът да се стартират диалози за сформиране на кабинет е налице ", разяснява Никола Минчев.

На въпрос вероятни ли са диалози с " ИТН ", в случай че те получат третия мандат, Минчев посочи:

" Ние предвидихме законодателна и управническа стратегия, които допускам, че ще послужат като основа, в случай че Българска социалистическа партия или Демократична България получат мандата. Ако го връчи на Има Такъв Народ, мисля, че диалози непосредствено сред Политическа партия и Има Такъв Народ са доста лимитирани с оглед случилото се през последните месеци. "

Бъдещите избори не са проект за събиране с ГЕРБ, а възможен излаз, в случай че в този парламент не може да се образува болшинство, което да застане зад съществени промени, сподели Никола Минчев. Той съобщи, че нито е взел участие в диалози с американското посолство, нито пък е усетил напън за това Политическа партия и ГЕРБ да ръководят дружно.

" Няма да останем в студена зима - България ще се оправи със зимата по същия метод, по който и цяла Европа”, безапелационен е Минчев във връзка с газовите доставки от Русия.

" Продължаваме промяната " не са водили диалози с Демократична България за общо явяване на изборите. По думите на Минчев, с цел да се вземе сходно решение, би трябвало се направи разбор на база социология и това дали такова обединяване ще докара до по-висок събирателен резултат.

Свалянето от председателския пост в Народното събрание не ме отчая никога, сподели Никола Минчев:

" И преди да бъда свален, и по-късно, съм получавал положителни думи за работата си, в това число от опозицията. Това ми демонстрира, че в българската политика, в случай че би трябвало да се прави несъмнено деяние, сходна оценка няма значение. Това би трябвало да се промени. "

Като триумф на досегашното държавно управление Никола Минчев уточни повишението на пенсиите, рекордния за Европейски Съюз растеж на индустриалното произвеждане и скъсването с съветската енергийна взаимозависимост. Той не се съгласи, че ръководството е било " половин година на пропуснатите благоприятни условия ". " Имаше и още задания, които можеха да бъдат свършени, в това число в Народното събрание, само че и там работата беше затруднявана ", сподели някогашният ръководител на Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР