Прогнозата за Обединеното кралство ще има най-висок процент на инфлация сред нациите от G7

...
Това беше увеличение спрямо предишната прогноза от юни от 6,9%
Коментари Харесай

Това беше увеличение спрямо предишната прогноза от юни от 6,9% и беше най-бързият темп в така наречените най-богати нации от G7 и третият най-бърз в по-широката G20 .

Той публикува най-новите си прогнози за страните членки, тъй като икономистите прогнозират, че основната инфлация в Обединеното кралство ще се ускори тази седмица.

Проучване на информационната агенция Ройтерс показа потребителските цени индекс (CPI), нарастващ до годишен темп от 7% през август от 6,8% през юли поради скока на световните цени на петрола.

Въпреки че сравняването на нивата на инфлация по държави е трудно поради различни средства за изчисление , ОИСР добави 0,1 процентни пункта към своята прогноза за инфлацията в Обединеното кралство за 2024 г., но все още намалява до 2,9%.

Органът поддържа прогнозата си, че Обединеното кралство ще нарасне с 0,3% тази година, което, ако се реализира, ще бъде втората най-слаба сред Г-7 - само поради рецесията в Германия.

Пропорцията на жилищата с намалени цени за продажба е „най-висока от повече от десетилетие“ < /p>

Той отбеляза възстановяване на растежа през следващата година, но само до 0,8%, като все още изостава от по-голямата част от Г-20.

„Необичайни фактори, влияещи върху икономиката“

По-широкият доклад казва, че глобалният растеж се очаква до умерено поради въздействието на нарастващите лихвени проценти за справяне с проблема с инфлацията.

Нарастващите разходи по заеми и забавянето на Китай се оказаха основният задушител на растежа, се казва в доклада.

Той прогнозира глобално забавяне за 2024 г. поради тези фактори, като брутният вътрешен продукт се повишава с 2,7% в сравнение с 3%, които се очаква да бъдат постигнати през 2023 г.

Хънт: Не можете да сложите край на „мизерията“, докато не намалите инфлацията

„Активността вече е отслабнала в еврозоната и Обединеното кралство, отразявайки закъснелия ефект върху доходите от големия шок в цените на енергията през 2022 г. и сравнителното значение на банковото финансиране в много европейски икономики“, се добавя в него.< /p>

Прочетете още:

Банк ъф Ингланд се очаква от икономисти и финансови пазари да наложи още едно повишение на лихвения процент с 0,25 процентни пункта тази седмица преди да спре за дъх.

Колеги от Европейската централна банка сигнализираха за изчаквателен подход миналата седмица, след като повишиха основната лихва по депозитите до рекордно високо ниво.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР