Това беше нещо, което уверен съм не само аз чаках

...
Това беше нещо, което уверен съм не само аз чаках
Коментари Харесай

Кристоф Ганс се завръща за новия филм по Silent Hill

Това беше нещо, което убеден съм освен аз чаках с голямо неспокойствие: ще има нов филм по Silent Hill. Слуховете си се оказаха правилни, само че и освен това. Кристоф Ганс, режисьорът на първия филм се заема с управлението и на новия филм.

Silent Hill, хорър филм от 2006 с присъединяване на Рада Мичъл и Шон Бийн, основан по претекстове от класическите игри на Konami съставлява един от редките образци за сполучлив филм по видеоигра. Неговият триумф докара до продължение шест години по-късно.

Що се отнася до актуалната вест, то тя беше доказана персонално от Ганс за френския новинарски уебсайт Alloche.

„ В момента работя по два хорър кино лентата с Виктор Хадида. Единият от тях е акомодация по видеоиграта Project Zero (известна на Запад като Fatal Frame). Мястото на действието се развива в Япония. Държа особено да не отронвам играта от истинската ѝ идея за японски дом, населяван от духове. А също по този начин и работя по нов Silent Hill. Проектът постоянно ще бъде завързан към тази атмосфера, свързваща го с елементарен, дребен американски град, обладан от духа на пуританизма. Мисля, че е пристигнало времето за нов филм “, споделя Ганс за медията. А в този момент неприятната вест.

Оказва се, че сценаристът на първия филм няма да взе участие в идващия Silent Hill. Роджър Ейвъри (Killing Zoe, Lucky Day) е бил запитан от Rely on Horror в Twitter, дали ще написа сюжета на новия филм. Отговорът е допустимо най-кратък: „ Не “.

И още нещо, свързвано със Sillent Hill. Да, тъкмо по този начин. Става дума за нови игри. Неизвестно от кое място тъкмо, само че в края на януари се завъртяха клюки, че Konami ще направи анонс, обвързван с игровата поредност. Вземайки поради това, което се случи с последния опит за нов Sillent Hill, това не изглеждаше толкоз евентуално. Както си спомняте, преди четири години се появи новината, че Хидео Коджима (Metal Gear Solid, Death Strading) се е заел с нова игра от поредицата. За задачата, той сплотява сили не с кого да е, а с режисьора на „ Гръбнака на дявола “ и „ Лабиринтът на фавна “ Гийермо дел Торо, и звездата от The Walking Dead Норман Рийдъс. Нещо обаче съществено се обърка по пътя и Коджима-сан и Konami се разделиха. Впоследствие, Коджима, още веднъж дружно с Рийдъс и дел Торо ни показаха Game Stranding, а за нов филм по Silent Hill към този момент не се чу нищо. Сега обаче има оживление тук.

„ Не може да споделим нищо към сегашния миг, само че ние се вслушваме в гласа на хората и обмисляме способи да доставим идващото заглавие “, гласи късия коментар на Konami, запитани в края на предишния месец от PCGames Network.

Според непотвърдена информация на AestheticGamer, още преди две години, Konami са почнали да търсят име, което да се заеме с нова игра от поредицата, като уеб сайтът дори твърди, че компанията ще излезе не с една, а с две игри по Silent Hill. Първата ще е в обичайния за вселената на играта жанр, а другата ще е сходна с това, което вършат Telltale Games. Има ли нещо във правилно, ще разберем. Стискаме палци да е правилно!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР