Това беше най-тежкото ни пътуване от Истанбул до Кърджали. Над

...
Това беше най-тежкото ни пътуване от Истанбул до Кърджали. Над
Коментари Харесай

Тираджии разказват за ада с бежанците по пътя Истанбул - Одрин

„ Това беше най-тежкото ни пътешестване от Истанбул до Кърджали. Над 3000 сирийски бежанци вървят и блокират пътя. Затвориха придвижването по пътя Истанбул – Капитан Андреево, край Одрин, споделя в писмо до 24rodоpi.com кърджалийският камионджия Фикрет Мустафа. Човекът добавя,че турците се принудили да затворят гишетата на автомагистралата, с цел да спрат придвижването. Преживелиците на камионджията са от през вчерашния ден.

Тази заран международните осведомителни организации оповестиха,че същите сирийски бежанци, които повече от денонощие бяха завладяли интернационалния път край Одрин и правеха движениетго на коли невероятно, са превозени при останалите в арената за мазните битки в турски град. Магистралният път е към този момент отворен за придвижване на коли.



"От 26 години сме на път сред Босфора и Родопите, виждали сме виелици, 30 градуса под нулата, замръзвала ни е нафтата, само че в никакъв случай не сме допускали, че преселението на толкоз доста хора ще блокира най-важния път сред България и Турция ", споделя Фикрет и неговите сътрудници зад кормилото. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР