Това беше най-добрата идея, макар и подхвърлена на майтап, при

...
Това беше най-добрата идея, макар и подхвърлена на майтап, при
Коментари Харесай

Добра идея – площад от къмъните на Альоша

Това беше най-хубавата концепция, въпреки и подхвърлена на подбив, при онзиденшното публично разискване на идейния план за площад " Централен “. Като не доближават парите за 100 % покритие от гранит, да се употребяват камъните на Альоша. Дамата с предлагането получи здрависване от кмета Иван Тотев и загадъчна усмивка.

Ето сериозна тематика за полемика – два градски цирея се отстраняват с един размах. Тъй като въпросът за големия абсцес на върха към този момент е на ниво загадъчна усмивка, спорим за другия – дали да е затрупан с гранит или земелрок.

Иначе в сходни публични разисквания вземат участие будни жители и експерти, измежду които архитекти, инженери, както и политически фигури. Доста постоянно някои жители са просто агитки на партийни централи. А експертите са от тези, които са отвън играта – отвън разисквания план. Това ги прави по-раздразнителни, претенциозни, нервни, даже и кресливи от време на време. В такава среда и най-хубавата концепция може да се показа за толкоз уродлива, че проектантите да съжаляват за какво са се захванали с нея.

Остана чувството, че дискутиращите желаят площад за манифестации и митинги, а не да подчертае  пластовете в културно-историческото развиване на Пловдив. Нали това е задачата? Но и техните искания могат да се удовлетворят, в случай че бутнем някогашния Партиен дом и Пощата. Да не би да ги харесвате?

Участниците в разискванията не помнят, че на локални избори избират кмет и Общински съвет, които носят отговорност за развиването на града. А тяхната персонална отговорност е какво да има на вилата им – гранит или земелрок. И по този начин до идващите избори, когато могат да заявят искания какво да има и на площада. Трябва да опитат.

А самата полемика трябваше да бъде прекратена още сега,когато една дама предложи да застелим площада с паветата от ремонтираните булеварди.

За едно паве и земелрока сме подготвени да спорим с часове и да си издерем очите – каква будна гражданска съвест имаме! И по кое време ще съберем храброст да спорим за камъните на Альоша – какво да вършим с тях, по вилите или на друго място да ги складираме. Тогава ще знам, че се организира най-важното публично разискване в този град. Иначе ще си останем експерти по земелрок и с кураж, затиснат от камъните.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР