Това беше изненада за мнозина – само преди седмица регулаторът

...
Това беше изненада за мнозина – само преди седмица регулаторът
Коментари Харесай

Защо водоснабдителните компании настояват, че по-високите сметки на домакинствата са „съществени“ на фона на дългове и дивиденти

Това беше изненада за мнозина – единствено преди седмица регулаторът на промишлеността Ofwat откри, че по-голямата част от компаниите в Англия и Уелс се показват по-слабо.

Ofwat даже подреди на фирмите да.

Сега същият регулатор е помолен да утвърди нарастване на битовите сметки.

Това е макар заглавията за преливане на отпадъчни води, които скапват плажове и реки, подклаждайки публично омерзение - което по-рано тази година принуди и даде обещание да почисти дейностите си.

Дори самото държавно управление може да е нарушило екологичните закони по отношение на разливите, a.

Хиляди домове в Лондон останаха без вода или ниско налягане - разкриха се наранени пощенски кодове

С всичко това, което се случва - и да не приказваме за рецесията с разноските за живот - по какъв начин може да бъде целесъобразно нарастването на сметките?

Случаят за по-високи сметки и по-добри водни услуги

Индустриален орган Water UK, който съставлява водните сдружения в страната, съобщи, че бизнес проектите, препоръчани от нейните членове, са ориентирани към справяне с проблеми, които би трябвало да бъдат поправени - в това число дефицит и приключване на канализация.

Той сподели, че проектите - платени посредством увеличение на битовите сметки - ще основат доста усъвършенствания за клиентите и са нужни за бъдещето.

Парите от нарастването на сметките ще финансират 10 нови резервоара, ще понижат течовете и ще спрат разливите от отпадъчни води на стойност еквивалента на 6800 олимпийски плувни басейна, упорстват компаниите. < /p>

Water UK сподели, че мащабът на работата значи, че междинната сметка в Англия евентуално ще се увеличи със £7 на месец до 2025 година, достигайки до £13 до 2030 година

Това би било еквивалентно до £156 повече на година.

Водоснабдителните компании обявиха, че възнамеряват да удвоят повече от два пъти броя на семействата, отговарящи на изискванията за финансова поддръжка, нараствайки до 3,2 милиона от два милиона сега, с цел да оказват помощ за компенсиране на по-големите сметки. < /p>

И Дейвид Хендерсън, основен изпълнителен шеф на Water UK, настоя, че вложенията са „ от значително значение “ за изменящия се климат и възходящото население – като в същото време акцентира, че компаниите работят за премахване на течове и разливи.

Критици настояват обаче, че водната промишленост освен прахосва с разливи, само че и с парите си.

Те не оспорват, че вложенията са нужни, само че са остри във връзка с концепцията, че потребителите би трябвало да заплащат това.

По-долу преглеждаме някои от открояващите се статистики от предходни години, които доведоха до необятно публикувани рецензии към фирмите.

Рекорд на задължения

Дейвид Хол, гост-професор в Университета на Гринуич, разгласява отчет за Международния проучвателен отдел за публични услуги (PSIRU) предходната година, който включва разбивка на данните за дълга на водните компании.

Ето взор към общия дълг, регистриран от всяка от най-големите водни компании в Обединеното кралство сред 1991 година и 2019 година, както е очебийно в отчета:

Thames Water: £11,7 милиарда
United Utilities: £7,5 милиарда
Английска вода: £7,2 милиарда
Севърн Трент вода: £6,2 милиарда
Югозападна вода: £4,8 милиарда
Йоркширска вода: £4,3 милиарда
Нортумбрия Вода: £2,9 милиарда
Уесекс вода: £2,1 милиарда
Южна вода: £2,1 милиарда

Водоснабдителните компании настояват, че техният дълг съществува за финансиране на вложения, огромна част от които отиват в възстановяване на качеството на водата и понижаване на приключването.

Water UK упорства за преустановяване на опълчването на новия контейнер

Милиарди, изплатени на акционерите

Същият отчет преглежда сумите пари, изплатени на акционерите от водната индустрия.

След приватизацията това е приблизително £2 милиарда всяка година.

Това се прибавя към минимум £66 милиарда за акционерите в дивиденти от 1989 година насам - над £10 милиарда повече от общата сума на дълга, в който се намира промишлеността.

Докладът на проф. Хол включваше разбивка на всички дивиденти, изплатени от водоснабдителните и канализационните компании на Англия сред 2010 година и 2021 година - общо почти £18,9 милиарда

Ето взор върху това по какъв начин отчетът споделя, че всяка водоснабдителна компания е съдействала за това число:

Anglian Water: £5,1 милиарда
United Utilities: £3,1 милиарда
Severn Trent Water: £2,3 милиарда
Вода на Темза: £1,9 милиарда
Югозапад: £1,5 милиарда
Йоркширска вода: £1,4 милиарда
Нортумбрийска вода: £1,4 милиарда
Вода на Уесекс: £1,2 милиарда
Southern Water: £902 млн.

Самите компании показват, че промишлеността е платила междинна възвръщаемост от 3,8% върху вложенията на акционерите през 2021 година - половината от междинната стойност за комуналните услуги и по-малко от регулатора е разрешил, до момента в който три компании са на загуба.

Водоснабдителните компании също настояват, че без вложения от акционерите подобренията във водната промишленост няма да бъдат финансирани или ще би трябвало да бъдат финансирани от Министерството на финансите.

Парите от сметки отиват ли в последна сметка при акционерите?

Най-актуалните данни от Органа за конкуренция и пазари демонстрират, че 20% от сметките за вода всяка година се употребяват за погашение на дивиденти и лихви.

PSIRU разрушава това в допълнение, като споделя, че дивидентите костват на всяко домакинство приблизително £69 на година сред 2010 година и 2021 година

Водните компании споделят мащаба на препоръчаните усъвършенствания в промишлеността е прекомерно обширна, с цел да се срещнат сами държавни управления или платци на сметки, заради което е значимо промишлеността да бъде привлекателна за вложителите.

Те също по този начин споделят, че водната система се финансира от вложители, които вършат първична вноска за инфраструктурата, което е по-късно се възвръща посредством сметки в продължение на доста десетилетия, с „ дребна възвръщаемост “.

Големи бонуси за шефовете на водоснабдителни компании макар разливите

Дори в случай че приемете причините на промишлеността за нуждата от вложители и аргументите за дълга, деятелите акцентират по какъв начин високопоставени лица във водните компании към момента прибират големи заплащания, до момента в който чакат обществото да заплаща повече.

Политическите партии се намесват от ден на ден.

Водоснабдителна компания на ръководители са били платени към £40 милиона под формата на бонуси, облаги и тласъци през последните три години, съгласно разбор на либералдемократите на 10 компании в Англия и Уелс.

Ето какво споделят демократичните демократи общи бонуси, изплащани на шефовете всяка година от огромните британски водни компании, дружно с Dwr Cymru Welsh Water, която доставя някои гранични региони на Англия.

2020/21: £16,3 млн.
2021/22: 15,1 млн. английски лири
2022/23: 9,7 млн. английски лири

Lib Dems, дружно с други изявени критици на промишлеността, мощно подлагаха на критика компаниите за това, че са великодушни с бонуси за изпълнителни шефове, макар огромния брой разливи на канализация в цялата страна.

Но фирмите споделят, че бонусите са били изплащани на ръководителите въз основа на тяхното показване - и споделят, че броят на разливите в канализацията е намалявал всяка година сред 2020 година и 2023 година

Правителство цифрите демонстрират, че е имало 301 091 разлива през 2022 година, което е спад от 372 533 през 2021 година - само че Агенцията по околна среда значително отдава подобрението на намаляването на преваляванията.

Водоснабдителните компании също по този начин явно са уверили клиентите, че нито един от парите им са били употребявани за погашение на бонусите през 2022/23 година

Последната цифра е по-ниска, тъй като половината от 26-те ръководители не са получили бонус.

Какво споделя водната промишленост?

Water UK споделя, че размерът на вложенията от компании до момента възлиза на £200 милиарда през последните три десетилетия.

„ Тази инвестиция е трансформирала качеството на нашата питейна вода; понижаване на замърсяването от канализационните уреди с до три четвърти; и седемкратно нарастване на броя на плажовете, постигащи „ отлични “ оценки от 90-те години на предишния век “, се споделя в него.

Относно евентуалното нарастване на сметките за вода от 2025 година, представител на Water UK сподели: „ Тези рекордни вложения предложенията съставляват изцяло нова упоритост, надхвърляща всички предходни проекти за обезпечаване на водоснабдяването ни, защото се оправяме с изменящия се климат и възходящото население.

„ Въпреки че увеличението на сметките в никакъв случай не е добре пристигнало, тази инвестиция в нашата страна инфраструктурата е от значително значение и нищо няма да бъде финансирано посредством към този момент платени сметки.

„ Водоснабдителните компании търсят утвърждение от регулаторите, с цел да понижат допустимо най-бързо преливните разливи в реки и морета и да удвоят броя им на семействата, получаващи поддръжка за заплащане на сметките си, с още два милиона семейства, които ще получат помощ. "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР