Това беше Европейският съвет на безпощадната откровеност, заяви Зинаида Златанова

...
Това беше Европейският съвет на безпощадната откровеност, заяви Зинаида Златанова
Коментари Харесай

Анализатори с горещ коментар за тежките преговори в Брюксел

„ Това беше Европейският съвет на безпощадната искреност ”, съобщи Зинаида Златанова в „ Лице в Лице ”. Бившият представител на европейската комисия у нас и някогашен вицепремиер и министър на правораздаването разяснява в предаването дружно изпълнителният шеф на Европейския институт за тактики и разбори Бранимир Ботев договарянията за висшите длъжности в Съюза.

Три значими изводи могат да бъдат направените от случилото се, счита Златанова. Първо, партийният метод бе зарязан в интерес на междуправителствения. Второ, огромните страни взеха всички значими постове. Трето, дълго време Източна Европа е останала нечута и по тази причина в този момент европейските водачи би трябвало да се преценяват с новата вълна на ръководещи като Орбан и другите членове на Вишеградската четворка.

Прагматичният метод е победил по време на договарянията, счита Ботев, съгласно който безспорният губещ в тази обстановка е Германия, а Макрон е огромният победител, тъй като е съумял да наложи своите претенденти в съюз с Вишеградската четворка и Испания, която заема нишата на Англия в Европейски Съюз.

Общото сред всички определени на европостовете през вчерашния ден е, че са християни и имат доста деца, която е показателно за полезностите, които пазят, сподели Ботев.

Кристалина Георгиева бе издигната като кандидатура от Вишеградската четворка, с цел да блокират Тимерманс, уверена е Златанова и означи обстоятелството, че обстоятелството, че самата Кристалина се е дистанцирала от България и не е търсила поддръжката на нашето държавно управление.

Няма да се промени обстановката с България и влизането ѝ в Шенген, тъй като това не е въпрос на политически „ алъш вериш ”, а на работа, уверен е Златанов.

Политическото владичество на ЕНП е завършило и партията ще би трябвало да се отбранява от обединението център ляво, която видяхме да се оформя в Европейски Съюз, счита специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР