Това беше едно странно посещение, каза в предаването "Панорама" по

...
Това беше едно странно посещение, каза в предаването "Панорама" по
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Медведев остави след себе си главно въпроси

Това беше едно необичайно посещаване, сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия политологът Огнян Минчев във връзка визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев у нас.

Медведев остави след себе си основно въпроси – и то към България, Русия не обича да дава отговор на въпроси. Първият въпрос е за какво България не сложи тематиката за възходящия външнотърговски недостиг сред България и Русия. Второ, във връзка на продължението на "Турски поток " моето персонално усещане е, че в случай че този газопровод се осъществя по метода по който чуваме, че ще се осъществя, това ще докара до дълготрайна монополизация на съветските доставки. Проблем е, че България не пази ползите си по отношение на Русия, в частност във връзка с газа, съобщи Минчев.

По думите на политическия анализатор Росен Карадимов при визитата на Медведев в България се е получило разминаване на тези. Акцентът на това, което Медведев потърси, е доколко България може да подсигури гаранция от страна на Европейската комисия за "Турски поток ". Когато беше провален "Южен поток ", ГЕРБ имаше ясна позиция против плана и той беше заровен. Сега имаме смяна на позицията на ГЕРБ, въпросът е обаче, в случай че Европейската комисия още веднъж заеме последна позиция, каква би била позицията на ГЕРБ като проводник на тази гаранция, която Русия търси. Такава гаранция Медведев не получи и оттова пристигна разочарованието, разяснява Карадимов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР