Meta защитава плановете за криптирани чатове в Instagram и Messenger въпреки опасенията относно злоупотребата с деца

...
Това беше една от спорните точки около правителствения, .По силата
Коментари Харесай

Това беше една от спорните точки около правителствения, .

По силата на законодателство, регулаторът Ofcom може да има властта да принуждава платформите да сканират съобщения за обидно или опасно съдържание - нещо, което платформите твърдят, че би подкопало поверителността на потребителите.

WhatsApp и Signal са сред платформите, ако мярката се използва.< /p>

планира да въведе криптиране в Messenger и чатове по-късно тази година, заявявайки, че „огромното мнозинство“ от британците разчитат на технологията, „за да ги предпази от хакери, измамници и престъпници“.

< p>Групата за кампания Index on Censorship също защити плановете, описвайки враждебността като „погрешна“.

Но NCA призова Meta да не позволява внедряването да повлияе на работата на правоприлагащите органи.

< p>Джеймс Бабидж, директор на общите заплахи, каза: „Ние не искаме нов или допълнителен достъп на правоприлагащите органи.

„Ние просто молим Мета да запази способността си да продължи да работи с нас, за да идентифицира и помага предотвратяване на злоупотреби.

„Това сътрудничество остава абсолютно жизненоважно.“

Прочетете повече:
Всичко, което трябва да знаете за законопроекта за онлайн безопасността
Защо Apple предприема относно новия облик на закона за наблюдение на Braverman

Онлайн жертвите пишат на технологичните шефове

Meta защитава „стабилни“ политики за безопасност

Meta настоява, че има „стабилни мерки за безопасност“ за предотвратяване и откриване на злоупотреби, докато поддържане на сигурността, включително ограничаване на хората над 19 години да изпращат съобщения на тийнейджъри, които не ги следват.

Добавено изявление: „Докато внедряваме криптиране от край до край, очакваме да продължим да предоставяме повече доклади на закона правоприлагане от нашите връстници благодарение на нашата водеща в индустрията работа за опазване на безопасността на хората."

Докато потребителската база на WhatsApp в Обединеното кралство надхвърля тази на Instagram, последната привлича по-млада потребителска база.

NSPCC главният изпълнителен директор сър Питър Уонлес предупреди, че известна тактика на нарушителите е да насочват жертвите към отворени платформи и след това да се преместват в криптирана, където се извършва злоупотреба.

Звездата от Love Island: „Моите DM са страшни“

Braverman атакува позицията на Meta

Намесата на NCA идва, след като министърът на вътрешните работи писа на шефа на Meta за плановете му.

изрази загрижеността си още през юли и сега обвини компанията му, че не е предоставила гаранции „че ще пазят платформите си в безопасност от отвратителни насилници“.

Тя каза, че докато правителството подкрепя използването на „силно криптиране“, онлайн сексуалното малтретиране на деца се извършва на „плодотворни нива“ и компаниите „трябва разработете подходящи предпазни мерки".

Нейният колега Ивет Купър каза, че забавянията на законопроекта за онлайн безопасността, който си навлече гнева както на депутатите от торите, така и на технологичните гиганти, са изложили повече деца на риск.

Но тя също така призова Meta да не обръща гръб на проблема, като каза, че има „отговорност да използва своята технология и опит, за да намери нови начини за безопасност на децата“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР